Android distributiecijfers mei 2018: bijna 6 procent aandeel voor Oreo

Google heeft de nieuwe distributiecijfers gedeeld met de aandelen van de verschillende Android-versies. Oreo zit nu eindelijk een beetje in de lift en ook Android 7.1 Nougat gaat nog goed. Wat is er veranderd in de afgelopen weken?

Android distributiecijfers van mei

Doorgaans brengt Google iedere maand een overzicht naar buiten met de statistieken van Android-versies. Hierbij wordt gekeken naar het aandeel van de verschenen Android versies. We kunnen over de nieuwe cijfers concluderen dat het nog niet echt vlot gaat met de verspreiding van Oreo; en KitKat is zelfs nog groter dan Oreo.

Android 6.0 Marshmallow blijft met 25,5 procent het grootste aandeel hebben, wel levert deze versie 0,5 procent in. Android 7.0 Nougat verliest 0,1 procent komt uit op een aandeel van 22,9%. Het aandeel van 7.1 Nougat stijgt met 0,4% naar een aandeel van 8,2 procent.

Oreo heeft nog altijd maar weinig aandeel. Bij Android 8.0 Oreo is dit 4,9 procent (+ 0,8%) en bij 8.1 Oreo 0,8 procent (+ 0,3%). Beide versies van Lollipop zakken ook iets maar hebben samen nog een aandeel van 22,4 procent. Het volledige overzicht vind je hieronder.

Android Distributiecijfers mei 2018

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel