De 8 beste apps van april 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand april is voorbij, en dus blikken we in dit artikel terug op de afgelopen maand. Wat was het belangrijkste nieuws en welke applicaties verdienen een plekje op je smartphone? Er gebeurde deze maand aardig wat; nieuwe toestellen in de winkels en nieuws vanuit Google. We zetten daarbij de 8 beste apps van april 2018 op een rij.

Android in april 2018

We begonnen natuurlijk met de beste 1 april grappen. In april werden een hoop nieuwe toestellen uitgebracht; de Xperia XZ2 (Compact) werd uitgebracht in ons land, net als de Huawei P20 Pro, HTC Desire 12 en natuurlijk de Nokia 6 (2018). Er waren ook verschillende aankondigingen; zo zagen we de nieuwe Xperia XZ2 Premium, de Moto E5 (Plus) en de nieuwe Moto G6-serie. Flitsmeister begon testen met de niet storen-modus en Google presenteerde haar sms-opvolger ‘Chat’. Tevens presenteerde Tele2 haar nieuwe mobiele abonnementen. Spotify geeft niet betalende klanten meer vrijheid.

De Nederlandse Spoorwegen kwam met de zitplaatszoeker in de NS app en Twitter-app Flamingo werd door de ontwikkelaar uit de Play Store gehaald. We schreven afgelopen weekend over de toenemende WhatsApp fraude door personen die voor jou bekend zijn. Google kwam met het nieuwe Gmail en lanceerde ook de snooze-functie in de Gmail applicatie en de nog vrij karige Google Tasks app. De Interactieve TV app van KPN kreeg Chromecast-ondersteuning en Chrome 66 voor Android bracht nieuwe mogelijkheden naar de mobiele browser. DroidApp kon je tevens een exclusief kijkje geven in de Nederlandse versie van Google Assistent met screenshots.

Vergeten en review

In onze wekelijks terugkerende rubriek ‘De vergeten telefoon/smartphone’. Hebben we de onderstaande toestellen besproken;

We hebben in april twee eerste indruk-artikelen geplaatst; de Xperia XZ2 preview en de Nokia 7 Plus preview. Niet veel later verschenen onze uitgebreide reviews van deze twee toestellen; de links naar deze reviews vind je hieronder. Daarbij verscheen ook de review van de Tile bluetooth-tracker. In ons artikel met beste tablets van 2018 kun je ons onafhankelijke koopadvies raadplegen.


De beste Android-apps

We hebben in de afgelopen maand ook weer een hoop interessante apps besproken. We hebben hiervan een selectie gemaakt met de beste apps, en zetten deze in willekeurige volgorde voor je op een rij.

Controleer de patches op je smartphone met SnoopSnitch

SnoopSnitch

Verschillende fabrikanten beloven met nieuwe security-patches de laatste versie van de beveiligingsupdate te bieden. Echter is dit lang niet altijd het geval. Hierin gingen we dieper in, in ons artikel over of je smartphone wel zo up-to-date is als de fabrikant beweert. Met de app SnoopSnitch kun je direct controleren of jouw toestel wel echt bijgewerkt is.

SnoopSnitch
SnoopSnitch
Prijs: Gratis

Gereedschap app

Gereedschap app

We schreven deze maand ook over de Gereedschap app. Dit is een erg nuttige applicatie die tientallen tools in één applicatie bundelt. Denk aan een converter voor het omrekenen en berekenen van maten, een hondenfluit, een datum calculator, een tijdzone overzicht, random getal, timer, zaklamp, kompas en nog veel meer tools. Handig!

Gereedschap
Gereedschap
Ontwikkelaar: EZHIL
Prijs: Gratis+

Taskade app

Taskade

Taskade is een nieuw uitgebrachte taken-app die een aantal extra’s te bieden heeft. De applicatie is voorzien van een stijlvol design en de mogelijkheid om taken met anderen te delen; diegenen hoeven overigens niet perse de applicatie eerst te installeren. Het maken van een takenlijst, checklist en notities is met de Taskade app kinderspel. Ook kun je gebruik maken van hashtags, mentions, tekstopmaak en is de app geheel gratis.

Taskade - Tasks, Notes, Chat
Taskade - Tasks, Notes, Chat
Ontwikkelaar: Taskade
Prijs: Gratis

Harry Potter Hogwarts Mystery

Harry Potter Hogwarts Mystery

In de Google Play Store werd eind april de game Harry Potter Hogwarts Mystery uitgebracht. Deze game geeft je de mogelijkheid om zelf het mysterie van Zweinstein uit te gaan zoeken. Je kiest een eigen personage waarmee je door het spel gaat. Alle informatie over het spel vind je in het artikel over Harry Potter Hogwarts Mystery.

Harry Potter: Hogwarts Mystery
Harry Potter: Hogwarts Mystery
Ontwikkelaar: Jam City, Inc.
Prijs: Gratis+

Too Good to Go

Too Good To Go

Het verspillen van voedsel is zonde. Met de Too Good To Go app kun je helpen de voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt van bijvoorbeeld de supermarkt, groenteboer en bakker uit je eigen buurt zien welke producten over zijn. Deze kun je vervolgens voor een lage prijs ophalen. Het kan staan uit maaltijden maar ook uit losse producten.

Too Good To Go
Too Good To Go
Ontwikkelaar: Too Good To Go Aps
Prijs: Gratis

Telegram 0.20.6 in-line-foto's

Telegram X

Begin vorige maand werd de officiële app Telegram X voorzien van een enorme update. Deze update bracht een hoop nieuwe functies en verbeteringen. Deze applicatie is nu voorzien van meerdere accounts-ondersteuning, live locatie delen, handige emoji huidskleuren, afbeelding previews in notificaties en nog veel meer.

Telegram X
Telegram X
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

bxActions

bxActions

Ben je in het bezit van een Samsung Galaxy-smartphone zoals de Galaxy S8 of Galaxy S9, dan kun je de Bixby-knop zelf voorzien van een eigen gekozen actie. Standaard wordt namelijk de assistent Bixby geopend, maar misschien wil je met de app wel een eigen gekozen app openen, een screenshot maken of de zaklamp inschakelen. Met bxActions kun je dit zelf bepalen. Handig!

Bixbi Button Remapper - bxActions
Bixbi Button Remapper - bxActions
Ontwikkelaar: Jawomo
Prijs: Gratis+

WeatherShot app

WeatherShot

Met de app WeatherShot kun je voordat je een foto van het lekkere weer deelt, een laag toevoegen. Deze applicatie was voorheen bekend onder de naam InstaWeather. De lagen kunnen bestaan uit informatie over de plaats waar je je bevindt, samen met de temperatuur, het huidige weer en bijvoorbeeld passende illustraties.

InstaWeather: jouw weathershot
InstaWeather: jouw weathershot
Ontwikkelaar: byss mobile
Prijs: Gratis+
DroidApp App

Voor degenen die niks willen missen van Android, kunnen natuurlijk terecht bij de DroidApp App. Deze volledig gratis app geeft je het laatste nieuws en tevens toegang tot de uitgebreide toestel-database van DroidApp. Hier vind je direct de actuele prijzen van smartphones samen met de specificaties.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

Wil je de vorige editie teruglezen? Dat overzicht vind je in het artikel; de beste apps van maart 2018.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel