Sony Xperia XZ2 Premium aangekondigd met dual-camera en 4K-HDR display

Sony kwam tijdens het Mobile World Congress met de vernieuwde Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. De XZ2-familie krijgt nu uitbreiding van de Sony Xperia XZ2 Premium; een smartphone met een dual-camera en hoogstaande specificaties.

Sony Xperia XZ2 Premium aangekondigd

Toch wel wat onverwacht heeft Sony zojuist de Xperia XZ2 Premium aangekondigd. Het aantal familieleden uit de XZ2-familie komt hiermee te staan op drie. Het is de eerste Xperia-smartphone met een dubbele camera; en deze camera is direct van vele opties voorzien.

Camera

Sony staat al bekend om de uitgebreide camera’s op haar smartphones en met de XZ2 Premium gaat het bedrijf nog een stapje verder. Er kan voor het maken van foto’s een nog hogere ISO-waarde gebruikt worden; ISO 51200. De dual-camera heeft voor de kleuren een 19MP sensor, de zwart-wit sensor telt 12 megapixel. Deze laatste lens zorgt voor diepere details. Er is een lichtgevoeligheid van f/1.8 en we zien een hoop technische termen die de beeldkwaliteit positief moeten beïnvloeden.

Daarbij kan net als de Xperia XZ2, de Xperia XZ2 Premium in 4K HDR filmen en slow-motion video’s maken in Full-HD. Aan de voorzijde is een 13 megapixel front-camera geplaatst met een lichtgevoeligheid van f/2.0.

Andere specificaties

De Sony Xperia XZ2 Premium heeft aan de voorzijde een 5,8 inch 4K HDR display met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Aan boord is een Snapdragon 845 processor met 6GB RAM en 64GB (uitbreidbare) opslagruimte. De telefoon biedt een 3540 mAh accu en kan draadloos worden opgeladen. Het is wel een flink toestel; met een gewicht van 236 gram.

Sony levert de XZ2 Premium in de kleuren Chrome Black en Chrome Silver. Onder de dual-camera bevindt zich net als bij zijn twee andere familieleden de vingerafdrukscanner. Een 3,5 millimeter aansluiting is niet aanwezig; maar hiervoor levert Sony net als bij de XZ2 een verloopkabel voor mee (van USB-C naar 3,5 mm). Het toestel draait op Android 8.0 Oreo.

Sony Xperia XZ2 Premium

Beschikbaarheid

In het persbericht van Sony spreekt het bedrijf over een wereldwijde release van de Sony Xperia XZ2 Premium in de zomer van 2018. Dit zou volgens de tekst moeten betekenen dat het toestel ook beschikbaar komt in Nederland en België. We hebben de vraag bij Sony uitstaan of zij meer kunnen vertellen hierover.

Een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar we verwachten dat de telefoon zo rond de 899 á 949 euro gaat kosten. Zodra er meer informatie van Sony bij ons bekend is, zullen we dit toevoegen aan dit artikel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel