Sony slaat nieuwe weg in: Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact aangekondigd

Sony heeft zojuist op het Mobile World Congress de nieuwe Xperia XZ2-serie gepresenteerd. Deze serie bestaat uit twee toestellen met een vernieuw Xperia-design; de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Beide toestellen zullen in maart uitgebracht worden.

Sony Xperia XZ2 aangekondigd

De Sony Xperia XZ2-serie is zojuist door Sony op het Mobile World Congress gepresenteerd. De smartphonefabrikant uit Japan heeft gekozen voor een vernieuwd design waar bij de XZ2 gebruik gemaakt wordt van een glazen behuizing met een aluminium frame en afgeronde hoeken. Er is een IP65/IP68-certificering waardoor het toestel stof- en waterdicht is.

Sony Xperia XZ2 Liquid Black

Bij de Xperia XZ2 is een 5,7 inch Full-HD+ HDR-display te vinden met een beeldverhouding van 18:9. Daarbij vallen ook de dunnere schermranden op, hoewel Sony nog niet zover wil gaan als andere fabrikanten. Naar onze mening resulteert het toch in een erg strak toestel. Ook voor de audio-liefhebber heeft het toestel veel te bieden, dankzij de stereo-speakers en Dynamic Vibration System. Deze technologie analyseert de audio en moet de actie laten voelen in je handen en zo content tot leven brengen.

Sony Xperia XZ2 Deep Green

Sony voorziet de Xperia XZ2 verder van een 19 megapixel camera (f/1.8) met Motion Eye, geavanceerde technologie. Hierbij kun je ook in 4K HDR-video’s maken en zelfs slow-motion video’s maken in Full-HD kwaliteit met 960fps. Eerder was dit alleen maar mogelijk in 720p HD. Net als bij de Xperia XZ1-serie is de 3D Creator app aanwezig waarmee je jezelf tot leven kunt laten komen met een 3D-selfie. Het is ook nog steeds mogelijk om 3D-scans te maken van objecten en personen, zoals je vrienden.

Sony Xperia XZ2 Silver

Onder de behuizing van de Xperia XZ2 bevindt zich de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 845 processor en een 3180 mAh accu. Je kunt deze snel opladen middels de USB-C poort en tevens kan deze draadloos opgeladen worden.

Sony Xperia XZ2 Compact

Als er een fabrikant is die nog waarde hecht aan high-end smartphones in een compact jasje, dan is dat Sony wel. Hiervoor heeft Sony tijdens het Mobile World Congress de Sony Xperia XZ2 Compact aangekondigd. Dit toestel is voorzien van een 5,0 inch Full-HD+ HDR-display met 18:9 beeldverhouding. Ook de compacte variant van de XZ2 is uitgerust met stereo speakers en heeft de accu een capaciteit van 2870 mAh.

Veel andere specificaties zijn ook gelijk. Zo is er de 19 megapixel Motion Eye-camera met 4K video-opname, de 3D Creator functies en het maken van Super Slow-motion video’s in Full-HD. Ook bij de Xperia XZ2 Compact is er een Snapdragon 845 processor en is het toestel IP65/IP68 gecertificeerd. Sony heeft de behuizing vervaardigd uit polycarbonaat met metalen frames. Allebei de devices zijn voorzien van Android 8.0 Oreo.

Sony Xperia XZ2 Compact display

Beschikbaarheid en release

Zowel de Sony Xperia XZ2 als de Xperia XZ2 Compact zullen vanaf 16 maart in Nederland beschikbaar zijn. In Nederland kun je kiezen uit de kleuren White Silver, Black en Moss Green voor de Compact en Liquid Silver, Liquid Black en Deep Green voor de Xperia XZ2. De prijzen liggen op 799 euro voor de XZ2 en 599 euro voor de XZ2 Compact.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel