Sony Xperia XZ2 (Compact) gelekt door Evan Blass; met nieuw design

Er gingen al enige tijd berichten rond over een vernieuw design voor de Sony Xperia-toestellen. Tijdens de komende editie van het Mobile World Congress kunnen we kennis maken met de nieuwe Xperia XZ2 en XZ2 Compact, zo is de verwachting. Evan Blass lekt nu alvast beeld.

Xperia XZ2 volgens Evan Blass

Sony zal op 26 februari, de eerste officiële dag van het Mobile World Congress, haar aankondigingen doen. De smartphonefabrikant uit Japan zal hier naar verwachting de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact tonen. Er was nog niet gek veel uitgelekt over de toestellen van Sony, maar Evan Blass deelt nu een duidelijke foto van het toestel.

Sony Xperia XZ2

Als de berichten kloppen, dan zien we hierboven de Sony Xperia XZ2, de nieuwe high-end smartphone van Sony. De Xperia XZ2 Compact moet een vergelijkbaar design krijgen, zo meldt Blass. De Xperia XZ2 krijgt een Snapdragon 845 processor, de nieuwste van Qualcomm, samen met een 3180 mAh accu (2870 mAh voor de Compact). De Sony Xperia XZ2 krijgt een 5,7 inch 3D Glass display met 18:9 beeldverhouding; de vingerafdrukscanner bevindt zich aan de achterzijde, dus niet meer in de power-button.

Sony Xperia XZ2

Evan Blass meldt verder dat de Xperia XZ2 een 19 megapixel (enkele) camera krijgt met een diafragma van f/1.8 en 4K-filmen; dit komt overeen met die van de Xperia XZ Premium. Tevens kan een slow-motion video geschoten worden in Full-HD. De XZ2 krijgt ook stereo-speakers en komt beschikbaar in de kleuren zwart, zilver, groen en roze. De behuizing betreft zowel voor als achter glas en metalen randen; bij de Compact is dat polycarbonaat. De Xperia XZ2 kan ook draadloos opgeladen worden.

Sony Xperia XZ2 wireless charging

De aankondiging van Sony vindt plaats op maandagochtend. DroidApp zal je hiervan op de hoogte houden. Onlangs werden al wel de Xperia XA2 en XA2 Ultra in Nederland uitgebracht.

Update 24-02-2018 10:34 uur: Er zijn door Evan Blass nieuwe foto’s naar buiten gebracht van de Xperia XZ2. We hebben deze toegevoegd aan het artikel.

Lees ook

Reageer op dit artikel