De 9 beste apps van februari 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

De maand februari telde dit jaar 28 dagen. In deze 28 dagen hebben we veel nieuwe smartphones gezien die aangekondigd werden tijdens het Mobile World Congress. Daarbij hebben we ook weer een aantal apps behandeld en in dit artikel zetten de 9 beste apps van februari 2018 op een rij, inclusief het belangrijkste nieuws.

Android in februari

Aan het begin van iedere maand blikken we terug op de afgelopen maand. Ook in de maand februari is weer veel gebeurd en dat was natuurlijk vooral te danken aan het Mobile World Congress. We zagen de nieuwe Nokia smartphones, de nieuwe Xperia XZ2-serie van Sony en de nieuwe Wiko View2 smartphones met 19:9 beeldverhouding met notch. Natuurlijk mag ook de Galaxy S9 aankondiging niet ontbreken.

Voor degenen die met voordeel de Galaxy S9 of S9+ willen aanschaffen kunnen terecht in ons artikel met de Galaxy S9 aanbieding bij de pre-order. Daarnaast hebben we ook de beste en officiële hoesjes en Galaxy S9 accessoires op een rij gezet. We hebben ook de vergelijking tussen de Galaxy S9 en S8-serie online gezet.

In de maand februari werden ook nieuwe toestellen in de winkels gelegd, denk aan de Xperia XA2-serie en de Huawei P Smart. Het maken van een screenshot in Instagram behoort ook tot het verleden, want die gebruikers krijgen nu een melding. Ook werd bekend dat het niet zo goed gaat met Wileyfox en Sony belooft minstens 2 jaar updates voor een deel van haar toestellen.

We hebben in februari ook de HTC U11 Life review gepubliceerd en het tipbericht over hoe je in Oreo de ‘actief op achtergrond’-notificatie kunt verwijderen. In onze rubriek ‘De vergeten smartphone/telefoon’ hebben we de volgende toestellen besproken; LG Viewty, Sony Ericsson Xperia X1 en Nokia 1600.

Help DroidApp!

Tot slot vierden we in februari alweer onze vierde verjaardag. En natuurlijk willen we nog vele jaren doorgaan met DroidApp. Wel willen we je 1 minuut van je tijd vragen door ons te helpen met het invullen van onze korte vragenlijst waarin we heel graag jouw mening willen horen! Alvast hartelijk dank!


Beste apps van februari 2018

Hieronder hebben we de 9 beste applicaties op een rij gezet. Het gaat om Android-apps die we in de afgelopen maand hebben behandeld en nog een keer het vermelden waard zijn. Ze staat in willekeurige volgorde.

Flitsmeister 7.0

Flitsmeister

In februari brachten de Nederlandse ontwikkelaars van Flitsmeister een update uit met een waardevolle toevoeging. In Flitsmeister 7.0 werd navigatie toegevoegd zodat je tijdens het navigeren ook direct op de hoogte blijft van de flitsers en files.Tevens werden enkele verbeteringen in het design doorgevoerd.

Flitsmeister
Flitsmeister
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

PeakLens app

PeakLens

Ga je bergen in met de vakantie, of ga je naar een land met bergen? Met de PeakLens app kun je de namen en de hoogtes van de verschillende bergen opvragen. Hiervoor maakt de app gebruik van augmented reality en de camera. Richt je smartphone op de berg en je krijgt de informatie voorgeschoteld.

PeakLens
PeakLens
Ontwikkelaar: PeakLens
Prijs: Gratis

Google Motion Stills 2.0

Google Motion Stills

Deze maand bracht Google een update uit voor de Motion Stills app uit. Met deze applicatie kun je gebruik maken van de kracht van augmented reality. In Motion Stills 2.0 zijn AR-stickers toegevoegd die je bijvoorbeeld door je eigen achtertuin of op je eigen tafel kunt laten lopen. Tevens werd met de update ook een nieuwe interface doorgevoerd.

Bewegende foto's
Bewegende foto's
Ontwikkelaar: Research at Google
Prijs: Gratis

Shazam 8.3.1

Shazam

Over een nieuwe interface gesproken; Shazam. Die applicatie kreeg deze maand een nieuwe lik verf waarbij het design onder handen is genomen, met vooral de songpagina. We zien een nog strakker design en meer uitgebreide opties in de resultaten. Denk aan vergelijkbare nummers bij een gescand nummer en ook gelijk de songtekst.

Shazam
Shazam
Ontwikkelaar: Apple, Inc.
Prijs: Gratis

VLC 3.0 Chromecast

VLC

Na een periode van beta-versies heeft VLC in februari een definitieve update uitgerold via de Google Play Store. Met de update naar VLC 3.0 is er eindelijk ondersteuning toegevoegd voor de Google Chromecast. Dit betekent dat je je mediabestanden zoals video’s direct vanaf je smartphone, met de VLC app kunt casten naar je televisie. Beter laat dan nooit.

VLC for Android
VLC for Android
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Reply WhatsApp

Google Reply

Google heeft een nieuwe app uitgebracht voor Android; Google Reply. Met de applicatie kun je nog sneller op berichten die binnenkomen via bijvoorbeeld Facebook Messenger en WhatsApp reageren. Doordat het standaard meldingsvenster vervangen wordt, ontvang je geen dubbele meldingen. Op basis van het algoritme en de inhoud worden passende antwoorden voorgesteld. Zo kan direct de aankomsttijd verzonden worden als er gevraagd wordt hoe laat je thuis bent. Op dit moment is de app officieel alleen beschikbaar voor testers, maar de APK kun je in het eerder gelinkte artikel vinden.

Telegram 4.8 nachtthema

Telegram

Op de DroidApp redactie zijn we enthousiast gebruiker van Telegram, ondanks dat veel mensen toch nog het meest gebruik maken van WhatsApp. In februari werd Telegram 4.8 uitgebracht als update. Het werd vanaf toen mogelijk om de automatische nachtmodus te gebruiken, net als de voorbereidingen voor de login-functie en het automatisch streamen van video.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

PosterToaster app

PosterToaster

Arjen Lubach, van het gelijknamige televisieprogramma Zondag met Lubach, heeft een nieuwe app uitgebracht. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is er nu de PosterToaster app. Het satirische programma heeft de applicatie uitgebracht om mensen hun eigen verkiezingsposter te laten maken aan de hand van een aantal vragen. Volgens Lubach zijn de verkiezingsposters namelijk het leukste onderdeel van verkiezingen. Hoe ziet jouw creatie eruit?

PosterToaster
PosterToaster
Ontwikkelaar: VPROnl
Prijs: Gratis

DroidApp App 2.2.0

DroidApp App

Onze eigen DroidApp App heeft ook een kleine maar nuttige update ontvangen; DroidApp App 2.2.0. Problemen met push-notificaties zijn opgelost en ook zijn er vernieuwingen in het design doorgevoerd. Het einde van de statusbalk in dezelfde kleur maar een foto die netjes doorloopt. Je zult het direct merken; de applicatie is ook een stuk sneller en er is Android 8.0 Oreo ondersteuning.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis

De vorige editie teruglezen? Bekijk hier ons artikel met beste apps van januari 2018.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel