HMD Global presenteert Nokia 8 Sirocco, 7+, 6 (2018) en Nokia 1

HMD Global en Nokia zouden flink uitpakken tijdens het Mobile World Congress van 2018, zo werd beloofd. En daar is weinig aan gelogen want Nokia pakt flink uit. De smartphonefabrikant heeft vier nieuwe toestellen aangekondigd. Het gaat om de Nokia 1 met Android Go, de Nokia 6 (2018) en Nokia 7+ met Android One en de Nokia 8 Sirocco.

Nokia op MWC 2018

Vorig jaar werd tijdens het MWC van 2017 in Barcelona de comeback van Nokia gevierd. HMD Global toonde toen de Nokia 3, 5 en 6. Er zijn inmiddels nog wat meer toestellen verschenen en de fabrikant zet nu ook weer in vol op 2018. Het portfolio van de van oorsprong Finse fabrikant is uitgebreid met vier smartphones. We zetten de details op een rij.

Tijdens de persconferentie bedankte HMD Global iedereen voor het succes het afgelopen jaar. Er werden 11 toestellen uitgebracht onder de merknaam Nokia. Er zijn in één jaar tijd 70 miljoen telefoons uitgeleverd.

Nokia 6 (2018) foto

Nokia 6 (2018)

Eén van de grote succesnummers van afgelopen jaar was de Nokia 6. HMD Global, het moederbedrijf kwam begin januari in China al met de Nokia 6 (2018) en nu zien we het toestel voor de Europese markt. De Nokia 6 voor 2018 is net zo breed, maar iets minder lang. Het toestel is voorzien van een 5,5 inch display met 16:9 beeldverhouding en Full-HD resolutie. Onder het beeldscherm is niet meer de vingerafdrukscanner te vinden, deze bevindt zich nu aan de achterzijde. Ook is er gezichtsherkenning aanwezig.

Aan de achterzijde vinden we de Zeiss 16 megapixel camera met eveneens een lichtgevoeligheid van f/2.0. Aan de voorzijde zien we weer de 8 megapixel front-camera waarmee je ook een bothie kunt maken. Hiermee worden de twee camera’s tegelijk gebruikt voor het maken van een foto. Filmen is mogelijk in Full-HD. Onder de motorkap zien we wel veranderingen; waar de versie van vorig jaar nog beschikte over een Snapdragon 430, is de Nokia 6 (2018) voorzien van een Snapdragon 630 2.2 GHz octa-core processor. Er is 4GB RAM en 32/64GB opslagruimte dat uit te breiden is met een geheugenkaart.

De Nokia 6 (2018) heeft een USB-C poort meegekregen, net als een 3000 mAh accu die draadloos opgeladen kan worden en draait op Android 8.0 Oreo met Android One. Afgelopen jaar heeft Nokia bewezen dat het veel aandacht besteed aan de updates, en dankzij Android One ben je nog beter verzekerd van updates. De Nokia 6 (2018) krijgt een prijskaartje van €279 en komt in april 2018 op de markt. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, wit en blauw.

Nokia 7 Plus

Nokia 7+

De Nokia 7 kwam niet naar Europa; wel de aangepaste, uitgebreidere versie van dit toestel maakt in Europa zijn debuut. Het gaat om de aluminium Nokia 7+ met Android One. De Nokia 7 Plus is voorzien van een herkenbaar Nokia-design met een 6,0 inch beeldscherm aan de voorzijde met een Full-HD+ resolutie van 2160 x 1080 pixels en 18:9 beeldverhouding. Er is een Snapdragon 660 octa-core processor, 4GB RAM en 64GB uitbreidbare opslagruimte.

We zien aan de achterkant van de Nokia 7+ een dual-camera. Deze zijn in samenwerking met Zeiss gerealiseerd en bestaat uit een sensor van 13 megapixel en een sensor van 12 megapixel. Door de toepassing van twee lenzen is er ook ondersteuning voor 2x optische zoom waarmee onderwerpen iets meer dichterbij gehaald kunnen worden. Tevens is er de handmatige modus, die voor alle toestellen met Zeiss-lens wordt toegevoegd. Aan de achterzijde bevindt zich onder de dubbele camera de vingerafdrukscanner.

Vooraan is de Nokia 7+ uitgerust met een 16 megapixel front-camera. Tevens is er een USB Type-C poort en is er ondersteuning voor Quick Charge om de 3800 mAh accu mee op te laden. Deze moet het twee dagen uithouden, zo meldt het bedrijf.

Uiteraard wordt ook de Nokia 7+ met Android 8.0 Oreo geleverd. Daarbij is de Nokia 7+ een Android One toestel. Dit betekent dat je updates direct vanuit Google geleverd krijgt. Google belooft bij Android One een goed updatebeleid; minstens twee jaar software-updates en minstens drie jaar beveiligingsupdates.

De Nokia 7+ komt in april 2018 op de markt met een adviesprijs van 399 euro.

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is de nieuwe high-end smartphone met doorlopende schermen aan de zijkanten. Hierbij heeft een stalen behuizing waardoor het echt premium oogt en een dikte van 7,5 millimeter. Ook is er IP67-certificering waardoor het tegen water en stof kan. Net als de 7+ is de Nokia 8 Sirocco voorzien van een Zeiss dual-camera lens. De dual-camera bestaat uit een sensor van 12MP en een sensor van 13MP. Deze levert een lichtgevoeligheid van f/1.75-f/2.6. Nokia voorziet het toestel van 128GB opslagruimte en 6GB RAM-geheugen.

Het high-end toestel van de van oorsprong Finse fabrikant heeft een Snapdragon 835 processor en een 3260 mAh accu die draadloos opgeladen kan worden. Ook is er ondersteuning voor Quick Charge 4. Tevens zijn er drie microfoons voor de beste gesprekskwaliteit. Het beeldscherm heeft een grootte van 5,5 inch met een Quad-HD resolutie. De smartphone is voorzien van Android 8.0 Oreo en wordt dankzij Android One goed perfect bijgehouden met updates.

Ook dit toestel ligt vanaf april 2018 in de winkels voor een prijs van 749 euro.

Nokia 1

Nokia 1

Dan is er ook nog de Nokia 1. Dit is een smartphone welke draait op Android Go, de lichtgewicht versie van Android, speciaal voor minder krachtige toestellen. De Nokia 1 is voorzien van een display met een grootte van 4,5 inch en resolutie van 854 x 480 pixels. Er is 1GB aan RAM-geheugen en 8GB opslagruimte voor het opslaan van je bestanden zoals foto’s en dergelijke. Je kunt dit geheugen uitbreiden met een geheugenkaart. Voor het maken van foto’s is er een 5 megapixel camera en 2 megapixel front-camera.

Het apparaat komt voor 89 euro in april van dit jaar op de markt in verschillende kleuren, ook in Nederland. Daarbij kun je aan de slag met de Xpress-On covers die je op het toestel kunt klikken. In Nederland verschijnt het toestel in de kleuren Warm Red en Dark Blue.

Daarnaast heeft Nokia nog een nieuwe feature-phone aangekondigd. Het gaat om de Nokia 8110 4G.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel