Nokia verkoopt in vierde kwartaal 2017 4,4 miljoen smartphones

HMD Global begon precies een jaar geleden met de comeback van Nokia in Europa. Enkele weken ervoor kwam in China de Nokia 6 al beschikbaar. Inmiddels zijn de verkoopcijfers van Nokia over het vierde kwartaal van 2017 bekend. We kunnen concluderen dat Nokia goede zaken doet, maar er nog wel werk aan de winkel is.

Nokia in Q4 2017

Nokia doet goede zaken met de verkoop van Android-smartphones. Dat blijkt ook uit nieuw gedeelde cijfers. Analisten hebben informatie gedeeld over de verkoopcijfers van Nokia-toestellen over het vierde kwartaal van 2017. Volgens de informatie heeft HMD Global in het laatste kwartaal van 2017 4,4 miljoen smartphones verkocht. Hiermee heeft de van oorsprong Finse fabrikant meer toestellen aan de man gebracht dan OnePlus, Sony, HTC, Google, Lenovo, Alcatel en Asus.

Nokia Q4 2017

Vorig kwartaal werden er naar verluid 2,8 miljoen smartphones verkocht. Volgens de gegevens heeft Nokia nu een aandeel van 1 procent en valt het hiermee net buiten de top 10; namelijk op een 11e plaats. Aangezien Nokia nog maar een jaar actief is met haar Android-toestellen is dit een nette prestatie. Daarbij verwachten wij dat het aandeel nog flink zal stijgen. Het updatebeleid van Nokia is erg goed en dat verdient lof; we hadden het graag bij elke fabrikant zo gezien.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel