Nokia 2, 3, 5, 6 en 8 krijgen beveiligingsupdate februari 2018; Nokia 8 met Android 8.1

Vanaf nu is HMD Global begonnen met het verspreiden van een nieuwe update voor de verschillende Nokia-smartphones. Dit keer staat beveiligingsupdate februari 2018 klaar voor de verschillende Android-toestellen van de van oorsprong Finse fabrikant. De Nokia 8 krijgt daarbij Android 8.1 Oreo.

Nokia: beveiligingsupdate februari 2018

Sinds de start van HMD Global met Nokia-toestellen staat het merk erg goed bekend om het goede updatebeleid. Zelfs de goedkopere toestellen krijgen iedere maand braaf de nieuwste security patch en ook deze maand is dat niet anders. Anderhalve week geleden werd beveiligingsupdate februari 2018 uitgebracht door Google, en nu is de update beschikbaar voor de Nokia-smartphones.

We hebben berichten ontvangen van bezitters van de Nokia 8, Nokia 6 en Nokia 2. Daarbij komt de update ook beschikbaar voor de Nokia 5 en Nokia 3. De update bevat enkele tientallen patches in de beveiliging van het Android-besturingssysteem. Niet alle patches zijn voor alle toestellen.

Nokia beveiligingsupdate februari 2018

Nokia 8: Android 8.1 Oreo

Overigens is er voor de bezitters van de Nokia 8 nog meer goed nieuws. Degenen die hebben deelgenomen aan het Android 8.1 beta-programma, krijgen samen met de update naar februari, direct Android 8.1 uitgerold. De beta-test is dus afgerond en ook de niet-beta-testers zullen voorzien worden van Android 8.1 Oreo. Alles over de nieuwe functies van 8.1 vind je in ons artikel over Android 8.1 Oreo.

De update wordt vanaf nu verspreid. Zodra deze voor je toestel beschikbaar is, ontvang je hiervan een melding op je toestel. Je kunt eventueel bij instellingen > over het toestel > software-update handmatig controleren of de update beschikbaar is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel