Android 8.1 Oreo gereleased: dit zijn de nieuwe functies

Google heeft na twee Developer Preview-versies de definitieve versie vrijgegeven van Android 8.1 Oreo. De update komt als eerst beschikbaar voor geselecteerde Pixel- en Nexus-toestellen. De update naar Android 8.1 brengt een aantal verbeteringen. Die zetten we voor je op een rij.

Android 8.1 Oreo

Het is geen hele lange lijst, het overzicht met nieuwe functies in Android 8.1 Oreo. Toch zijn er een aantal handige verbeteringen die Android toch weer wat beter maken. Wanneer je een Bluetooth-apparaat aan je toestel hebt verbonden, kun je direct bij snelle instellingen zien wat het actuele batterijniveau is van dat apparaat.

Een andere verbetering zit hem in de notificaties. Android 8.1 Oreo zal maximaal één notificatiegeluid per seconde laten horen, zodat je niet overspoeld wordt met meldingen van bijvoorbeeld WhatsApp of een andere app. Daarnaast is de beveiliging verbeterd, bijvoorbeeld omtrent onveilige webpagina’s. Hiervan verschijnt een melding al de pagina bij Google bekend staat als risicovol.

Android 8.1 Oreo bluetooth batterij

Android 8.1 Oreo bevat verder verschillende visuele aanpassingen. Denk aan een navigatiebalk die automatisch gedimd kan worden als deze langere tijd niet gebruikt wordt. Ook zijn aanpassingen gedaan in de emoticons. De bier-emoji is aangepast, net als de hamburger emoji. Bij de hamburger zat de kaas onderop in plaats van in het midden en bij het bierglas was het schuim te zien bij een halfvol glas. Daarnaast is de autofill voor wachtwoorden verbeterd, en zijn er verschillende optimalisaties aan de achterkant verwerkt.

De update naar Android 8.1 Oreo komt als eerst beschikbaar voor de Pixel- en Nexus-toestellen (Nexus 5X en Nexus 6P). Het is de vraag of fabrikanten ook werk gaan maken van de update naar versie 8.1. Veel fabrikanten hebben nog niet eens de update af naar Android 8.0 Oreo. Google bracht eerder al de eerste beta en de tweede developer preview uit van versie 8.1.

Lees ook

Reageer op dit artikel