Nokia 8 ontvangt Android 8.1 Oreo als beta-update

Nokia rolt vanaf nu een nieuwe beta-update uit voor haar vlaggenschip; de Nokia 8. Het toestel wordt via het beta-programma bijgewerkt naar Android 8.1 Oreo, de allernieuwste versie van het Android-besturingssysteem.

Android 8.1 Oreo beta voor Nokia 8

Enige tijd geleden kreeg de Nokia 8 de update naar Android 8.0 Oreo. De uitrol vond plaats, enige tijd nadat de beta-versie uitvoerig was getest door HMD Global. Gebruikers konden zich hiervoor aanmelden als beta-tester. Zojuist is Nokia begonnen met het beschikbaar stellen van een nieuwe Android-update; Android 8.1 Oreo voor de Nokia 8.

Via Nokia Beta Labs wordt de update uitgerold, hier moet je dus wel voor aangemeld zijn. Wanneer je hiervoor bent aangemeld krijg je de update aangeboden op je toestel. Deze kan vervolgens via een WiFi-verbinding gedownload worden.

De update naar Android 8.1 Oreo bevat verschillende nieuwe functies, zoals navigatietoetsen die minder data verbruiken en een vernieuwd menu met instellingen. Tevens kan het batterijpercentage van verbonden Bluetooth-apparaten getoond worden. Een andere aanpassing is de hamburger-emoji, waarbij het plakje kaas nu bovenop zit, in plaats van onder de hamburger.

Nokia 8 android 8.1 oreo beta

De update naar Android 8.1 Oreo Beta (V4.82A) is ruim 1,5 GB groot, dus het downloaden via een WiFi-verbinding wordt aanbevolen. Houd er rekening mee dat het een beta-versie betreft, waarin mogelijk nog fouten kunnen zitten. De feedback wordt verzameld voor het optimaliseren van de definitieve versie. Mocht je nog niet aangemeld zijn voor de beta-versie, dan kun je je daarvoor hier aanmelden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Tip
Kris
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel