Nokia 8: update naar Android 8.0 Oreo voor iedereen beschikbaar

HMD Global-Nokia komt goed haar beloften na. Voor alle toestellen belooft Nokia maandelijkse beveiligingsupdates een update naar Android 8.0 Oreo. De Nokia 8 krijgt nu de update naar Android Oreo en dit is de tweede update in één week tijd voor de ‘8’.

Nokia 8: Android 8.0 Oreo

Na een periode van beta-versies waarvoor iedereen zich kon inschrijven, is Nokia nu met de publieke uitrol gestart van de update naar Android 8.0 Oreo voor de Nokia 8. Het is interessant om te zien hoe Nokia haar toestellen bijhoudt met updates, want enkele dagen geleden verscheen beveiligingsupdate november voor de Nokia 8.

Zelfs de goedkoopste toestellen van het Finse bedrijf zullen geüpdatet worden, zo zal de update ook voor de Nokia 6 niet lang meer op zich laten wachten. De beta-fase voor de Nokia 6 en Nokia 5 zal binnenkort geopend worden, zo laat Nokia weten. Veel fabrikanten kunnen hier nog een voorbeeld aan nemen, zo schreef ik eerder in mijn opinie over het update-beleid.

Nokia 8 Android 8.0 Oreo

Goed om te weten

De update naar Android 8.0 Oreo brengt een hoop nieuwe functies. De update heeft een grootte van circa 1,5GB dus we raden aan deze te downloaden via een WiFi-verbinding. Nokia benadrukt dat de update weliswaar vanaf nu uitgerold wordt, maar dat deze gefaseerd wordt uitgerold over twee dagen. In sommige gevallen zou het kunnen zijn dat de update volgende week verschijnt, dit komt door bepaalde operators die de software nog afstemmen.

Dankzij Black Friday kun je vandaag en het hele weekend de Nokia 8 nu voor (slechts) 399 euro aanschaffen. Ook de Nokia 6 is nu flink afgeprijsd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel