Nokia 2 aangekondigd: interessant toestel voor €99 en 4100 mAh accu

Nokia heeft zojuist de Nokia 2 aangekondigd. Het toestel is voorzien van toch wel uitgebreide mogelijkheden in een stijlvol jasje en een zeer scherpe prijs. Voor 99 euro krijg je een toestel met een 4100 mAh accu en HD-display.

Nokia 2 aangekondigd

De Nokia 2 ging al even rond in het geruchtencircuit, maar nu heeft HMD Global officieel het doek van de Nokia 2 gehaald. De Nokia 2 is een voor deze prijs uitgebreide smartphone die vooral opvalt door de grootte van de accu, de plastic behuizing met een metalen frame. De accucapaciteit bedraagt namelijk maar liefst 4100 mAh, waarmee het toestel het volgens de fabrikant zeker twee dagen uit moet houden.

Nokia 2 range

Aan de voorzijde vinden we een 5,0 inch LTPS HD-display. Ook een HD-resolutie is iets wat we niet vaak zien in deze prijsklasse. Aan de voorkant is verder een 5 megapixel front-camera te vinden en aan de achterkant is een 8 megapixel camera geplaatst met LED-flitser en autofocus. De smartphone wordt voorzien van 1GB RAM-geheugen en een Snapdragon 212 quad-core processor met een rekenkracht van 1.3 GHz. De opslagruimte van 8GB is uitbreidbaar met een geheugenkaart van maximaal 128GB.

Oreo op komst

Nokia heeft de Nokia 2 voorzien van Bluetooth, WiFi en uiteraard 4G. Daarnaast is er een Micro-USB aansluiting, een FM-radio, een lichtsensor en 3,5 millimeter aansluiting voor de headset. Ook de Nokia 2 is voorzien van Stock Android en draait op Android 7.1.1 Nougat. Wat alvast heel goed nieuws is, is dat HMD Global ook voor de ‘2’ maandelijkse beveiligingsupdates belooft en zelfs Android 8.0 Oreo bevestigt.

Nokia 2 serie

Beschikbaarheid

De prijs is zeer interessant te noemen; voor 99 euro heb je de Nokia 2 in de kleuren Pewter Black, Pewter White en Copper Black. Nokia laat aan DroidApp weten dat de Nokia 2 begin januari 2018 uitgebracht wordt in Nederland en België. De definitieve prijs zou voor ons land nog kunnen veranderen, hierover geeft het bedrijf spoedig meer informatie.

Je kunt het toestel nu al pre-orderen (voor 119 euro) bij Mobiel en Belsimpel. De laatste winkel belooft hem over vier weken uit te leveren, we verwachten dan ook dat de prijs in ons land op 119 euro zal komen te liggen. We hebben de details van de Nokia 2 verzameld op de smartphone-pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel