Android Go beschikbaar: Oreo voor minder krachtige toestellen

Google heeft Android Go uitgebracht, een platform dat de nieuwste Android-versie brengt voor toestellen met minder krachtige hardware. Android Go werd eerder dit jaar aangekondigd. Als eerst is Android Go Oreo beschikbaar. Wat is er precies anders aan deze versie van Oreo?

Android Go Oreo

Android Go Oreo is aangekondigd door Google. Go werd tijdens Google I/O 2017 aangekondigd door het bedrijf en is bedoeld voor toestellen met weinig RAM-geheugen en dus minder krachtigere hardware.

De Go-versie van Android Oreo is volgens het bedrijf geoptimaliseerd voor toestellen met weinig werkgeheugen. Hierbij ligt de focus dan ook op het omgaan met het beschikbare geheugen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van lichtere Google-apps. Denk aan YouTube Go, maar ook lichtere versies van bijvoorbeeld Maps, Gmail en de nieuwe app Google Files Go. De aangepaste Play Store is geoptimaliseerd voor dergelijke toestellen maar geeft je wel de keuze uit alle apps.

Google Play Store Android Go

Toestellen met een RAM-geheugen van tussen de 512MB en 1GB worden geleverd met de Go-optimalisaties, zo laat Google weten. Deze versie van Oreo is ook op instap-toestellen snel, betrouwbaar en ook Play Protect is aanwezig.

Fabrikanten kunnen vanaf donderdag aan de slag met Android Oreo Go. We zullen dus in de komende tijd ook toestellen gaan zien die op deze versie van Android Oreo draaien. Onbekend is of de Android Go toestellen ook naar Nederland komen.

Lees ook

Reageer op dit artikel