YouTube Go: officiële app laat je video’s downloaden en delen (+ APK)

YouTube Go is de naam van een nieuwe applicatie uit de fabriek van Google. Met de YouTube Go app kunnen filmpjes opgeslagen worden en offline bekeken worden. Tevens kunnen video’s op verschillende manieren gedeeld worden. De app kan ook gewoon in Nederland en België gebruikt worden, met een kleine omweg.

YouTube Go

Met de nieuwe YouTube Go app wordt het mogelijk om voortaan zonder internetverbinding je favoriete filmpjes terug te kijken. De applicatie werd eind vorig jaar gepresenteerd en is nu dus beschikbaar voor het publiek. De app is officieel beschikbaar in een aantal markten, waar Nederland en België geen onderdeel van uitmaken. Dit betekent echter niet dat je de app niet kunt gebruiken.

YouTube Go

Video’s offline opslaan

Bij de eerste keer opstarten van YouTube Go dien je je aan te melden met je Google account en een telefoonnummer, dit is verplicht. Vervolgens kun je beginnen met het offline opslaan van je video’s.

Voor het downloaden kan gekozen worden uit ‘basis kwaliteit’ en ‘standaard kwaliteit’. Verwacht dus geen hoge (HD/Full-HD) kwaliteit. Wel moet de maker van de video toestemming hebben gegeven dat gebruikers de video kunnen opslaan, en dat is lang niet altijd het geval. Video’s kunnen ook met andere YouTube Go gebruikers gedeeld worden, wat gebeurt via NFC of Bluetooth. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van de internetverbinding.

Downloaden

YouTube Go is weliswaar in de Play Store te vinden, de app is niet te downloaden vanuit Nederland en België. Via een omweg wordt het wel mogelijk de app te gebruiken. Je kunt hier de APK downloaden waarna je de toepassing kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat de app als unreleased beschikbaar is, waardoor er mogelijk nog bugs in de app kunnen zitten.

YouTube Go
YouTube Go
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel