Y Music: YouTube-muziek luisteren met het scherm uit

YouTube is geweldig om leuke, grappige of interessante video’s te bekijken maar helaas is YouTube niet zo geweldig om muziek of een geluidsfragment te luisteren met je scherm uit. Dit komt omdat het niet mogelijk is om muziek op de achtergrond af te spelen. De app Y-Music lost dit probleem voor je op.

Y-Music

Y-Music is een app die het mogelijk maakt om muziek van YouTube op de achtergrond af te spelen en zelfs met het scherm van je mobiele device uitgeschakeld. Ook biedt het de mogelijkheid om de YouTube video’s te downloaden in verschillende formaten waaronder ook alleen de audiostream tot de mogelijkheden behoort. De app is uitgevoerd in Material Design.

Bediening

De applicatie start na het openen automatisch op met het hamburgermenu waar je de mogelijkheid hebt om naar instellingen te gaan en naar download management. Indien de app je bevalt kan je ook overwegen om een kleine bijdrage te leveren via de donatie knop. Als je het hamburgermenu opzij schuift heb je direct de mogelijkheid om te zoeken naar video’s. Wanneer je het gevonden nummer kiest zal hij de audio-stream direct gaan afspelen.

Via de drie puntjes bij het betreffende nummer kan je kiezen om hem af te spelen via YouTube zodat je er ook beeld bij hebt, of je kiest om hem te downloaden zodat je hem kan toevoegen aan je playlist. Veeg je naar links op het scherm kom je uit bij alle gedownloade bestanden en veeg je nog een keer naar links kom je uit bij de playlist. Aan de playlist kan je alleen gedownloade nummers toevoegen. Op deze manier kan je met een WIFI verbinding een playlist samenstellen en bespaar je je databundel wanneer je onderweg muziek luistert.

Tijdens het afspelen van muziek zal je al snel ontdekken dat er geen bediening in de app is om naar het volgende/vorige nummer te gaan of te stoppen. Dit hebben ze in de notificatiebalk geplaatst zodat je vanuit elke andere applicatie de app kunt bedienen. Ook op het lockscreen is deze mogelijkheid aanwezig.

Downloaden

Ben je dus op zoek naar een applicatie voor het afspelen van muziek met het scherm uit, dan is het zeker aan te raden om deze applicatie eens te proberen. De app is niet te downloaden via de Google Play Store maar wel als losse APK beschikbaar via deze link.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel