YouTube rolt ‘Autoplay’ uit naar Android-app; zo schakel je het uit

YouTube rolt momenteel een server-side update uit voor de Android-app van YouTube. Met de nieuwste update krijg je een functie erbij bij het bekijken van een video. We kennen hem al van de webversie; maar de functie ‘Autoplay’ komt nu ook naar de mobiele applicaties. Mocht je deze niet willen, dan kan je deze gelukkig gemakkelijk uitschakelen.

YouTube Autoplay

YouTube is bezig met het uitrollen van een server-side update voor de Android-app. Wanneer je een video aan het bekijken bent, zie je onderin beeld de Autoplay-functie staan. Als deze functie is ingeschakeld, wordt een gerelateerde video nadat de huidige video is afgelopen, afgespeeld. Voordat dit gebeurt, krijg je een aftellende cirkel te zien zodat je dit eventueel kunt pauzeren.

Autoplay uitschakelen

Niet alleen de zogenoemde ‘toggle’ kan je in- of uitschakelen. Mocht je de functie nou helemaal niet willen dan kan je bij Instellingen > algemeen de functie autoplay definitief uitschakelen. Zoals gezegd wordt de functie vanaf nu automatisch toegevoegd aan de YouTube-app. Vind jij de Autoplay functie handig? We horen het graag van je.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel