YouTube Connect: ‘nieuwe livestream-app moet concurrentie aangaan met Periscope’

Google is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een nieuwe applicatie om de concurrentie aan te gaan met de live streaming-app Periscope. In vrij korte tijd is Periscope een belangrijk medium geworden om direct live (video-) verslag van een gebeurtenis te kunnen doen. Onder de naam YouTube Connect moet op termijn een nieuw alternatief van Google uitgebracht worden.

YouTube Connect

YouTube Connect moet de naam worden van een nieuwe dienst waar Google momenteel druk aan het sleutelen is. De applicatie moet het mogelijk maken om een live-stream op te zetten en dus direct beeld en geluid te kunnen delen met de rest van de wereld. Twitter, eigenaar van de app Periscope, heeft hiermee al flink voet aan de grond gekregen over de hele wereld en ook Facebook wil het livestreamen breder uitrollen.

YouTube Connect livestream

Volgens het doorgaans betrouwbare VentureBeat moet de applicatie uitgebracht worden voor zowel Android als voor Apple iOS. Je kunt inloggen in YouTube Connect met je Google-account waarna je direct kunt beginnen met uitzenden. Anderen kunnen de uitzending bekijken via het web en via de app. De kans is aanwezig dat Google YouTube Connect aan zal kondigen tijdens Google I/O in mei.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel