YouTube Go: Google presenteert nieuwe video-app met offline modus

YouTube is een erg fijne app om video’s mee te bekijken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Google heeft nu de nieuwe app YouTube Go aangekondigd waarmee de focus ligt op het offline afspelen van video’s.

YouTube Go

Hoe uitgebreid en handig YouTube ook is, toch missen we stiekem de functie om offline filmpjes op te slaan. Iets wat handig kan zijn voor bijvoorbeeld op vakantie, in het vliegtuig of gewoon om niet iedere keer je favoriete filmpje te hoeven bufferen. Google lanceert nu de app YouTube Go waarmee je toegang krijgt tot YouTube met een offline modus om video’s op te slaan.

YouTube Go

Offline opslaan

De bekende YouTube-app vereist een dataverbinding waardoor video’s (snel) geladen kunnen worden. Echter is deze dataverbinding niet overal voor handen en is YouTube Go de oplossing. We hebben het dan over andere landen dan Nederland en België, waar de netwerkdekking over het algemeen uitstekend is. De applicatie zal niet de huidige YouTube app vervangen, maar als aanvulling uitgebracht worden.

YouTube Go laat je net als bij de huidige app zoeken naar video’s, waarbij je na het aantikken ervoor kunt kiezen om de video in een bepaalde resolutie te downloaden. Je krijgt ook een preview te zien van wat je van de video kunt verwachten. Wanneer het filmpje is opgeslagen kan de video ook gewoon gedeeld worden met je vrienden, offline.

YouTube Go

Test en uitrol

Binnenkort zal Google starten met een test van de YouTube Go app in India. We verwachten niet dat YouTube Go, op korte termijn, naar (West-)Europa zal komen. Eerder bracht Facebook al een speciale app uit voor landen waarin de netwerkdekking en kwaliteit niet hoog aangeschreven staat; Facebook Lite, ook deze app is niet officieel in ons land uitgebracht.

YouTube
YouTube
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel