De 6 beste apps van januari 2018 (+ het belangrijkste nieuws)

De eerste maand van 2018 ligt achter ons en dus kijken we terug op de maand januari. Wat was het belangrijkste nieuws deze maand, en wat waren de beste apps van januari 2018? We zetten alles op een rijtje.

Android in januari

Op iedere eerste dag van de nieuwe maand kijken we terug op de afgelopen maand. In dit artikel zetten we het belangrijkste Android nieuws uit de maand januari op een rij, en kijken we natuurlijk ook naar de applicaties. Welke applicaties die we deze maand behandeld hebben, mogen niet gemist worden op je smartphone?

In januari hebben we weer veel geruchten voorbij zien komen. Denk aan de speculatie-berichten over de LG G7, natuurlijk de Samsung Galaxy S9 en verschillende andere merken. Deze maand werd verder bekend dat de T-Mobile Samen korting zal verdwijnen, werd Android 7.1 eindelijk uitgerold voor de Moto G4 Play, komt Flitsmeister met navigatie voor je smartphone en is de Chromecast schuldig aan traag internet. Tele2 gaat gebruikers meer data in de EU geven.

Huawei kwam met de introductie van de betaalbare Oreo-smartphone; de Huawei P Smart. Je tijdlijn gaat er binnenkort weer anders uitzien; Facebook gaat namelijk meer de aandacht richten op vrienden. Ook is de Nokia 2 verkrijgbaar in Nederland. Sony introduceerde de nieuwe Xperia XA2-serie met interessante toestellen. Samsung bracht de Galaxy A8 (2018) uit in Nederland. En we zien ook de Nokia 6 (2018) die in het thuisland China alvast is gepresenteerd. We hebben in een ander artikel aandacht besteed aan het (ernstige) Spectre en Meltdown lek in vrijwel alle chips.

Review

Op DroidApp hebben we in januari 2018 twee reviews gepubliceerd. Over het nieuwe vlaggenschip van LG kon je alles lezen in de LG V30 review. Onze mening over de nieuwe smartphones uit de A-serie van Samsung lees je alles in de Samsung Galaxy A8 (2018) review.

Specials en onderzoek

We hebben in januari verschillende specials gepubliceerd op DroidApp. Heb je trouwens ook ‘Het beste van DroidApp in 2017’ gelezen? Of ons uitgebreide Android jaaroverzicht 2017 of de special met de 50+ beste apps van 2017? De specials die we in januari hebben geschreven hebben we voor je hieronder op een rij gezet.

Vergeten

In de rubriek ‘De vergeten telefoon’ en ‘De vergeten smartphone’ hebben we weer een aantal pareltjes van een paar jaar terug behandeld. We hebben de volgende toestellen in onze wekelijks terugkerende rubriek besproken:


Beste apps van januari 2018

We hebben ook weer een selectie gemaakt met de beste apps van januari 2018. Welke Android-app mag niet op je smartphone ontbreken? We hebben de 6 beste apps uitgelicht en in willekeurige volgorde voor je neergezet.

Space smartphone verslaving

SPACE

Ben jij verslaafd aan je smartphone? Om inzicht te krijgen in je smartphonegebruik is de SPACE app een interessante applicatie. Je kunt in de toepassing bijhouden hoeveel keer per dag je je telefoon ontgrendelt. Tevens kun je zien hoeveel minuten je per dag in de weer met je toestel bent en welke app je het meest gebruikt. De Space app kan je ook helpen met het terugdringen van je smartphoneverslaving. Ook kun je doelen hiervoor instellen.

SPACE: Break phone addiction, stay focused
SPACE: Break phone addiction, stay focused
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Telegram X app

Telegram X

Telegram heeft een tweede officiële applicatie uitgebracht voor Android. Met Telegram X, die je naast de standaard app kunt gebruiken, wordt een nog snellere app beloofd. Er is een ingebouwde nachtmodus beschikbaar en een conversatieweergave waarbij je gebruik kunt maken van tekstballonnen of zogenoemde lijst-weergave. De bekende functies zoals stickers en gifjes zijn ook gewoon aanwezig en Telegram belooft ook nieuwe experimentele functies. In januari kreeg de standaard app ondersteuning voor multi-accounts.

Volg jij DroidApp al op Telegram?

Telegram X
Telegram X
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Relive app

Relive

Ben je een fanatieke sporter of wil je meer uit je hardlooprondjes halen? Met de Relive app kun je je workout tot leven laten komen. Van je afgelegde rondje kun je een interactieve video samenstellen. Hiervoor kan de applicatie gebruik maken van verschillende sport-apps. De interactieve video geeft je de beelden in 3D-perspectief en laat ook je track uitgestippeld zien. Het eindresultaat kan je vervolgens delen met je vrienden.

Relive: Run, Ride, Hike & more
Relive: Run, Ride, Hike & more
Ontwikkelaar: Relive B.V.
Prijs: Gratis+

Instagram Gif stickers

Instagram

Foto-app Instagram krijgt steeds meer functionaliteit van de ontwikkelaars. In de maand januari is de applicatie uitgebreid met een functie die we misschien niet nodig hadden; laatst gezien. Hiermee kun je in je Direct messages precies zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest. Gelukkig kun je laatst gezien in Instagram ook uitschakelen. Een nieuwe leuke functie is het delen van gif-stickers in je Stories.

Volg jij DroidApp op Instagram al?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+

Pakkie app

Pakkie

De Nederlandse app Pakkie moet het kopen en verkopen van spullen via bijvoorbeeld Marktplaats veiliger maken. De betalingen verlopen via de app (via iDeal) en de verzender koopt het verzendlabel voor zijn of haar pakket direct via de app. De koper van het product ziet vervolgens direct wanneer het pakket is afgeleverd bij het depot. Wanneer het product is afgeleverd, krijgt de verkopende partij pas zijn of haar geld. We hebben deze maand een artikel gepubliceerd over de Pakkie app.

Bottled app

Bottled

Flessenpost, daar doen we al jaren niet meer aan. De ontwikkelaars van de app Bottled hebben hier iets op verzonnen. Via de Bottled app kun je contact leggen met anderen mensen, over de hele wereld, door een bericht achter te laten in een digitale fles. Deze spoelt dan vervolgens bij iemand anders aan die hier weer op kan reageren. Ook kun je reageren op de flessenpost van anderen.

Bottled - Message in a Bottle
Bottled - Message in a Bottle
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Bonus tip: DroidApp App

Dit jaar zal de DroidApp App uitgebreid worden met nieuwe functionaliteit. Echter is de app nu al een handig hulpmiddel om op de hoogte te blijven van het laatste en beste Android-nieuws. Via de DroidApp App heb je daarnaast ook toegang tot de specials, kun je notificaties inschakelen en vind je de toesteldatabase met specificaties en actuele prijzen!

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel