Telegram X uitgebracht: snelle officiële app voor Telegram

Telegram heeft een nieuwe applicatie in de Play Store geplaatst onder de naam Telegram X. De berichtendienst zou de onofficiële client Challegram hebben overgenomen en hebben omgedoopt naar Telegram X.

Telegram X

Meteen merkbaar bij deze nieuwe officiële app is de snelheid, de app start aanzienlijk sneller en reageert sneller. Bij Telegram X zijn ook de animaties en overgangen aangepast, waar de normale Telegram app nog weleens stottert hebben we dit nog niet bij Telegram X gezien. Ook de chats worden iets anders weergegeven dan in de Telegram app.

Telegram X

In Telegram X is er ook ruimte voor wat experimentele functies. Via het menu kun je chat ballonnen inschakelen of de nachtmodus activeren. Dat laatste is handig als je ’s avonds lang wilt chatten of gebruikmaakt van een AMOLED display. Ook is er een optie te vinden voor het schalen van de tekst in het instellingenscherm.

Telegram X app

Op dit moment is Telegram X alleen in de Engelse taal te gebruiken. Telegram X is gratis te downloaden uit de Google Play Store en functioneert naast de reguliere Telegram app. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, volg dan DroidApp op Telegram.

Telegram X
Telegram X
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel