Telegram 4.5: fotoalbums, opslaan van berichten en meer verbeteringen

Telegram 4.5 is uitgebracht in de Google Play Store. De update voor de chat-app is voorzien van een reeks handige, nieuwe verbeteringen. Denk bijvoorbeeld aan de fotoalbums, de verbeterde zoekfunctie en handige tools voor beheerders van kanalen.

Telegram 4.5

Vanaf nu kun je ook in Telegram gebruik maken van fotoalbums. Hiermee kun je meerdere foto’s (maximaal 10) in één keer verzenden waarbij deze worden weergegeven als thumbnails en dus niet als tien losse foto’s getoond worden.

Echter werkt dit alleen vanuit de camera- en galerij-app vanuit Telegram zelf, dus niet als je afbeeldingen direct deelt bijvoorbeeld vanuit Google Foto’s. Foto’s die gegroepeerd zijn kun je ook zelf individueel nog uit het album verwijderen. Bij het versturen van afbeeldingen kun je tevens zelf de volgorde van de mediabestanden aanpassen, handig!

Telegram 4.5 fotoalbums

Bewaarde berichten

Je kunt vanaf nu ook berichten opslaan. Het opslaan kan een bericht kan door er één keer op te tikken en dan krijg je de mogelijkheid tot doorsturen. Vervolgens kies je daar voor ‘bewaarde berichten’. Er wordt hier gebruik gemaakt van de eerder toegevoegde ‘cloudopslag‘ van Telegram. De berichten die je vanaf nu opslaat krijgen achter de tekstballon een pijltje, waarmee je direct naar dat bericht in de oorspronkelijke chat kunt navigeren.

Meer verbeteringen

Telegram 4.5 biedt nog meer. Zo kun je dankzij de verbeterde zoekfunctie sneller zoeken naar bots en publieke kanalen en kun je als beheerder van een groep belangrijke berichten vastzetten. Wanneer iemand meerdere profielfoto’s heeft, kan je hier vanaf nu nog makkelijker doorheen vegen en zie je onderin beeld de thumbnails van de verschillende foto’s.

Downloaden

De update naar Telegram 4.5 is per direct beschikbaar in de Google Play Store. Je kunt de applicatie downloaden via onderstaande button. Vorige maand werd live locatie delen in Telegram al toegevoegd aan de chat-app. Volg je het DroidApp kanaal al op Telegram? Dat kan via deze link.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel