Telegram 4.2: sneller, gebruikersbiografie en media laten verdwijnen

Voor de chat-app Telegram is een kleine update uitgebracht met een aantal interessante nieuwe features. Daarnaast heeft er een redesign van de fotobewerker in Telegram plaatsgevonden, waardoor foto’s nog sneller van een effect te voorzien zijn.

Telegram 4.2

Telegram heeft de bewerkingstools bij een foto opnieuw ontworpen wat ervoor zorgt dat je nog sneller een mooie foto kunt sturen. Bij het sturen van een foto kun je nu ook aangeven of deze na een bepaalde tijd moet verdwijnen. Het automatisch laten verdwijnen van foto’s in privé chats is ook van toepassing op video’s die je deelt met iemand anders.

Telegram media laten verlopen

Het aftellen tot wanneer de foto verwijderd moet worden begint op het moment dat de ontvanger de foto of video opent. Als de tijd voorbij is zal de ontvanger de video of foto ook niet meer terug kunnen halen. Probeert iemand een screenshot te maken van een de foto die je gedeeld hebt dan ontvang je daar direct een melding van.

Je kunt vanaf nu ook vertellen wie je bent in Telegram door je bio in te vullen. Deze vind je op je eigen profielpagina in Telegram, zo hoef je je niet aan iedereen in een groep voor te stellen. Ook zal je merken dat het downloaden van media en bestanden sneller gaat in grote groepen door het gebruik van een nieuw Content Delivery Network (CDN) door Telegram.  Telegram heeft in versie 4.2 ook het venster voor stickers aanpasbaar gemaakt, zo kun je op volledig scherm uit je stickercollectie kiezen.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel