Telegram 4.0 introduceert betalingen, videoberichten en meer

Chat applicatie Telegram heeft met versie 4.0 een flinke update ontvangen. Zo kun je betalingen doen aan chatbots en korte videoberichten versturen naar vrienden. Ook krijgt Telegram de mogelijkheid om webpagina’s sneller te tonen in een Instant View.

Telegram 4.0

Telegram is een zeer uitgebreide chat applicatie en doet daar met versie 4.0 nog een schepje bovenop. Met videoberichten bijvoorbeeld,  door het opnemen van korte video’s kun je je bericht nog persoonlijker overbrengen. Het sturen van een videobericht werkt bijna hetzelfde als het sturen van een spraakbericht. Terwijl je een videobericht bekijkt kun je door de chat scrollen, de video blijft als picture-in-picture zichtbaar.

Telegram 4.0 videobericht

Tegelijkertijd met de introductie van de videoberichten heeft Telegram Telescope geïntroduceerd. Met Telescope kun je vanuit een publiek kanaal videoberichten delen met fans of geïnteresseerden. Videoberichten kunnen ook buiten Telegram worden bekeken via een telesco.pe link.

Betalingen en instant views

Het bestellen van een pizza is binnenkort misschien mogelijk via Telegram. Chat bots hebben de mogelijkheid gekregen tot het verzenden van betalingsverzoeken en het verwerken van deze betalingen. Voor nu maakt het systeem gebruik van betalingsprovider Stripe, in de komende weken komen daar meer platformen bij voor ontwikkelaars.

Telegram 4.0 betalingen

Tot slot voegt Telegram Instant Views toe, dat zijn opgeslagen artikelen van populaire websites die snel getoond kunnen worden. De inhoud wordt op de servers van Telegram bewaard zodat zij altijd snel toegankelijk zijn.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel