Instagram toont ‘laatst gezien’ in app: zo schakel je het uit

Instagram heeft een nieuwe functie doorgevoerd, die vergelijkbaar is met het ‘laatst gezien’ in WhatsApp. De functie wordt gefaseerd uitgerold, maar is al beschikbaar. Wij leggen uit hoe je het ook gelijk weer uit kunt schakelen.

Instagram met ‘laatst gezien’

WhatsApp is berucht met de blauwe vinkjes en het niet uit kunnen schakelen van de ‘laatst gezien’ update. Toch heeft moederbedrijf Facebook de functie nu ook toegevoegd aan de app van Instagram. Gebruikers zien in hun overzicht met Instagram Direct-berichten de laatst gezien status verschijnen.

Instagram Laatst Gezien

De laatst gezien status in Instagram laat zien wanneer een gebruiker voor het laatst actief was op het fotoplatform. Standaard is de weergave voor iedereen ingeschakeld. Mocht je niet willen dat anderen je laatst gezien kunnen bekijken, dan kun je dit uitschakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

  1. Ga naar je eigen profiel
  2. Tik bovenin op de drie puntjes voor de instellingen
  3. Scroll naar beneden, bijna onderaan vind je de optie ‘Activiteitsstatus weergeven’.
  4. Standaard zie je hier een blauw palletje. Wil je de laatst gezien uitschakelen, dan tik je op dit palletje. Als het grijs is, is het uitgeschakeld.

Heb je de functie uitgeschakeld dan kunnen anderen deze informatie niet van jou bekijken. Echter kun je dan ook de status van andere gebruikers en vrienden niet bekijken. De laatst gezien tijd laat zien wanneer je voor het laatst de app hebt geopend, niet wanneer je voor het laatst hebt gechat.

Instagram Activiteitsstatus

Het kan even duren voordat de update bij iedereen is doorgevoerd. Instagram lijkt de functie gefaseerd uit te rollen naar de gebruikers.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel