Instagram laat je nu ook hashtags volgen: zo werkt het

Instagram heeft de foto-app uitgebreid met een nieuwe feature. Het is vanaf nu niet alleen mogelijk om andere mensen te volgen, maar ook hashtags te volgen. We leggen uit hoe het werkt.

Instagram hashtags volgen

Middels een server-side update in de Instagram-app wordt het mogelijk gemaakt om hashtags te volgen. Net als bij het volgen van andere personen verschijnen foto’s met de gevolgde hashtag in je tijdlijn. Overigens wordt niet elke foto zomaar getoond, zo meldt Instagram.

Instagram hashtags volgen

Volgens Instagram zullen enkel de populairste foto’s en recente stories in het overzicht verschijnen. Dit moet voorkomen dat je timeline overspoeld raakt met foto’s van het onderwerp. Het voordeel van hashtags volgen is dat je specifieker kunt aangeven welke foto’s je wilt zien. Denk aan mooie foto’s uit Scandinavië, foto’s van katten of juist afbeeldingen rond een bepaald onderwerp of van een bepaald gebied.

Instagram hashtags volgen

Een hashtag volgen in Instagram werkt gemakkelijk. Je kunt de zoekfunctie gebruiken en vervolgens op ‘volgen’ klikken. Ook is het mogelijk om in een foto van iemand anders op de hashtag bij de foto te klikken of vanuit een Story. Je kunt op volgen klikken en op dezelfde manier weer op ontvolgen.

Instagram hashtags volgen

Op je eigen profiel kun je tikken op ‘volgend’. Dit overzicht is voortaan onderverdeeld in twee tabbladen; personen en hashtags. Zo kun je ook de hashtags die je volgt beheren en krijg je ook suggesties te zien voor tags die je mogelijk ook interessant vindt.

Downloaden

Om hashtags in de Instagram-app te volgen hoef je geen nieuwe update te downloaden uit de Play Store. Middels een server-side update wordt de feature naar iedereen uitgerold.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel