Instagram verplaatst chatfunctie naar aparte Instagram Direct app

Instagram heeft een aparte Direct-app uitgebracht waarmee met anderen gechat kan worden. De stap van Facebook is niet geheel nieuw; eerder sloopte het sociale netwerk ook al Messenger uit de Facebook app. Wat kunnen we verwachten?

Instagram met aparte Direct app

Instagram lanceert de app genaamd Direct, waarbij je een volledige focus hebt op de privéberichten. Wanneer de app is geïnstalleerd, wordt de bekende Inbox voor de chat-functie uit de Instagram-app verwijderd. Voor het chatten met anderen moet je dus de aparte Instagram Direct app gebruiken.

Instagram Direct app

De reden is volgens de fotodienst dat de ‘Direct’ functie dat de feature flink gegroeid is. Door een aparte applicatie uit te brengen hoopt het de chat-functie nog beter te maken. De chat-functie in de aparte Direct app kent dezelfde functies als hoe we die nu gewend zijn. Echter zijn er wel een aantal extra features beschikbaar zoals filters voor foto’s en video’s.

Instagram Direct app

Facebook, eigenaar van Instagram, wist in 2014 hetzelfde ‘geintje’ uit te halen. De chat-functie Messenger werd toen verwijderd uit de applicatie en om te chatten moest je een aparte Messenger app installeren. Veel gebruikers zitten niet te wachten op nóg een app en juist de integratie is dan juist zo prettig. We hopen maar dat het geen verplichting wordt.

De applicatie is als eerst beschikbaar in zes landen: Italië, Portugal, Turkije, Uruguay, Chili en Israël. Het is onbekend of andere landen de app ook krijgen. De app is er zowel voor Android als voor Apple iOS.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel