Instagram test nieuwe manier van reageren: inline comments

Instagram komt regelmatig met nieuwe features en verbeteringen. De fotodienst test momenteel een nieuwe manier van reageren met inline comments. Zo moet het aantrekkelijker gemaakt worden om een reactie achter te laten.

Instagram: inline comments

Even twee keer tikken op een foto en hij is ‘geliked’. Wil je reageren op een Instagram foto dan moet je een paar keer extra drukken; eerst op de tekstballon en dan op het veld waarna het toetsenbord tevoorschijn komt. Dat moet sneller kunnen, moeten ze bij Instagram gedacht hebben. Ze testen nu in de app met inline comments.

Instagram inline comments

Bij verschillende gebruikers, waaronder bij ons, is bij verschillende foto’s een nieuwe reactiebalk te zien. Je hoeft niet meer via een omweg te reageren, maar je kunt direct op de balk tikken, je tekst typen en op verzenden tikken. Vermoedelijk kiest Instagram aan de hand van haar algoritme de foto’s die jij mogelijk interessant vindt en laat in die gevallen de inline reageer-functie zien. Ook kwamen we tot de ontdekking dat de balk opduikt als je enkele seconden ‘stil blijft staan’ bij een foto of video.

De functie wordt vooralsnog getest en lijkt nog niet bij iedereen beschikbaar te zijn. Het gaat om een server-side update waardoor het niet per definitie uitmaakt welke versie je van de Instagram app gebruikt. Onlangs kwamen nieuwe kerst-stickers beschikbaar in Instagram en kun je nu ook hashtags volgen.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel