Instagram app voegt GIF stickers en ondersteuning Direct Share-menu toe

Instagram heeft een update uitgebracht voor de Android-app die een aantal nieuwe functies toevoegt. Als eerst is er de ondersteuning voor het direct delen menu in Android. De meest interessante feature zijn de GIF stickers die je boordevol mogelijkheden geeft. Daarnaast komt er ook een einde aan het verplichte fotoformaat in je verhaal.

Instagram: GIF stickers

Vanaf nu kun je je verhaal nog verder aankleden met extra dingen. Met de meest recente update voor de Instagram app is er namelijk ondersteuning toegevoegd voor GIF stickers. Deze stickers kun je over je Stories-verhaal leggen en je kunt er meerdere tegelijk plaatsen. Je vindt in het sticker-menu nu de optie ‘GIF’ die je toegang geeft tot de speciale stickers die met behulp van de database van Giphy gevonden worden.

Je kunt niet alleen zien welke op dit moment uitgelicht worden, maar ook de zoekfunctie gebruiken. Je ziet direct een voorvertoning van de sticker en je kunt hem vervolgens plaatsen over je foto of video. Net als bij een normale sticker kun je de grootte aanpassen, kun je hem verplaatsen en het formaat wijzigen.

Instagram Direct Share

Delen menu

Er is nu ook ondersteuning toegevoegd voor het Snel Delen/Direct Share-menu in Android. Bij het delen van bijvoorbeeld vanuit de galerij zie je standaard de apps die je geïnstalleerd hebt, via waar je het bestand kunt delen. Instagram is vanaf nu daar dus ook te vinden voor de Stories-functie. Je kon al kiezen voor Instagram, maar Stories werden nog niet ondersteund. Je kunt nu de optie ‘jouw verhaal’ gebruiken om hem direct aan je verhaallijn toe te voegen.

Instagram fotoformaat stories

In de komende weken zal er een update uitgerold worden die het mogelijk maakt om foto’s in gehele grootte te uploaden als verhaal. Zo hoef je niet langer meer iemand uit het beeld te knippen. Deze optie wordt spoedig uitgerold, zo meldt Instagram.

Binnenkort zal iemand ook een notificatie krijgen als iemand anders van jouw Stories een screenshot maakt.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel