Instagram test Stories met alleen tekst en screenshot-melding

Bij verschillende gebruikers zijn nieuwe functies opgedoken in de Stories-functie van Instagram. Ongemerkt een screenshot nemen zal binnenkort niet meer mogelijk zijn. Wel wordt het mogelijk om een Instagram Stories bericht te plaatsen met enkel tekst.

Instagram Stories met meer/minder mogelijkheden

De mogelijkheden in Instagram Stories gaan op de schop. Bij verschillende gebruikers duikt een mogelijkheid op waarbij zij een Instagram Stories bericht kunnen plaatsen met alleen tekst. Hierbij kun je kiezen uit verschillende lettertypes, stijlen en ook de uitlijning aanpassen.

Bij WhatsApp Status is het al mogelijk om alleen een tekst-update te plaatsen, bij Instagram nog niet. Je kunt wel tekst plaatsen, maar hier moet dan wel een foto of video aan toegevoegd worden. De functie is te vinden onderin beeld bij de andere opties zoals Handsfree, live, Boomerang en Superzoom.

Screenshot melding

Opvallend is ook een andere functie. Wanneer je nu een screenshot maakt van een verhaal, krijgt de ander dit niet te weten. Maar dit gaat veranderen. Instagram zal de maker van de verhaal het laten weten als iemand een screenshot heeft gemaakt.

Instagram screenshot melding

Deze melding is nog niet voor iedereen beschikbaar, dus wees nu nog niet bang. Daarbij lijkt het erop dat, wanneer de functie is geïntroduceerd, je bij de eerste keer er nog goed mee wegkomt ;-). Overigens is ook een feature ontdekt waarbij je in het overzicht kunt zien wie een screenshot heeft genomen.

Instagram melding screenshot

Het is niet bekend wanneer Instagram de nieuwe functies uitrolt.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel