Moto G4 Play eindelijk voorzien van Android 7.1 Nougat update in Nederland

Nadat de Moto G4-serie vorig jaar in maart de update kreeg naar Android 7.0 Nougat, is nu ook deze Android-versie beschikbaar voor de Moto G4 Play. DroidApp heeft berichten ontvangen dat de update vanaf vandaag wordt uitgerold in Nederland. En het werd tijd, maandenlang wordt de update al beloofd.

Moto G4 Play: Android 7.1 Nougat

Wie in het bezit is van de Moto G4 Play kan vanaf nu de update naar Android 7.1.1 Nougat binnenhalen, de update wordt vanaf nu uitgerold in Nederland. De update liet extreem lang op zich wachten en werd medio maart 2017 al beschikbaar gesteld voor de Moto G4 en G4 Plus. De Moto G4 Play werd op de markt gebracht met Android 6.0.1 Marshmallow. Oorspronkelijk zou de update al in juni 2017 uitgebracht moeten zijn, een richtdatum die al later was dan eerder werd gesuggereerd. De hoop op dat de update er überhaupt zou komen, was vrijwel vervlogen.

De update naar Android 7.0/7.1 Nougat zorgt voor diverse verbeteringen voor de smartphone. Zo kun je voortaan gebruik maken van split-screen/multi-window. Hierdoor kun je het scherm in tweeën delen en twee apps tegelijkertijd op het scherm gebruiken.

Moto G4 Play Android 7.1.1 Nougat

Vanaf nu is de update in Nederland beschikbaar voor de Moto G4 Play. Het is de laatste grote update voor het toestel. Android Oreo komt niet naar de G4 Play, maar enkel naar de G4 Plus, zo gaf Motorola eerder aan. Zodra de update beschikbaar is voor jouw toestel, krijg je hiervan een melding op je telefoon. De update is ongeveer 650MB groot, dus we raden je aan de update via een WiFi-verbinding te downloaden.

De Moto G4 Play is de goedkoopste telefoon uit de nieuwe G4-serie. Het toestel is voorzien van een 5,0 inch HD-display, heeft een 8 megapixel camera en beschikt over een 1.2 GHz Snapdragon 410 octa-core processor. Het toestel kreeg bij lancering een adviesprijs mee van 169 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel