Pakkie app: makkelijk en veilig spullen via Marktplaats kopen en verkopen

Pakkie is een nieuw uitgebrachte applicatie van Nederlandse bodem. Het kopen en verkopen van spullen moet met de applicatie een stuk makkelijker gemaakt worden. Daarnaast is het idee van de initatiefnemers ook dat het veiliger is en je niet meer jezelf hoeft af te vragen of je je spullen nog wel krijgt.

Pakkie app

Je hebt wat gezien op Marktplaats, je maakt het geld over maar je ontvangt maar niks. Vaak gaat het goed, maar soms ontvang je niet hetgeen waar je voor hebt betaald. Als je niet langer het risico wilt nemen, kun je wellicht aan de slag met de app Pakkie. De Nederlandse app werkt als een soort van tussenpersoon en moet het kopen en verkopen van tweedehands spullen een stukje veiliger maken. Overigens werkt de app niet alleen met Marktplaats, maar bijvoorbeeld ook met Facebook, Ebay of via een ander handelsplatform. Altijd handig voor het verkopen en kopen op afstand.

Pakkie app

De verkoper kan via de Pakkie app een betaalverzoek aanmaken en versturen naar de koper. Dit betaalverzoek is dan de prijs voor het product, plus de verzendkosten. Betalen gaat gewoon via iDeal. Echter gaat het geld niet direct naar de verkoper, maar wordt het door Pakkie vastgehouden totdat de koper het pakket heeft ontvangen. Daarbij kan de koper ook het pakket eerst bekijken gedurende twee dagen; dit om te voorkomen dat er wat anders in de doos zit dan verwacht. Pakkie maakt indien oké, vervolgens het geld over naar de verkoper.

Pakkie app

Voor het verzenden biedt de Pakkie app verschillende mogelijkheden. De prijzen staan vast; €4,25 voor een pakketje dat door de brievenbus past, €6,95 voor een normaal pakketje van maximaal 20 kilogram. Dit zijn dezelfde prijzen als dat het zelf via PostNL wordt verzonden. Echter kun je bij het verzendlabel er ook voor kiezen het af te leveren bij DHL of DPD. Rechtstreeks bij DHL zelf is overigens voordeliger. Via de Pakkie app kan de koper direct het pakket volgen en zodra het pakket aangekomen is, krijgt de verkoper een melding en het geld.

pakkie uitleg

Downloaden

De Pakkie app is gratis te gebruiken en inloggen gaat met je e-mail, Google- of Facebook-account. Op dit moment kun je je spullen verkopen met een maximum van 500 euro. De applicatie kan gratis gedownload worden uit de Play Store via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel