Ontdek hoe verslaafd jij bent aan je smartphone met de SPACE app

We zijn verknocht aan onze smartphone. Hoe vaak ontgrendel jij trouwens je toestel, of hoeveel minuten ben je met het ding in de weer? Wij kwamen tot de schrikbarende ontdekking met de toffe app ‘Space’. Ben jij verslaafd aan je smartphone?

Space app

Enige tijd geleden ontdekte ik de app Space, voluit ‘SPACE – Break Phone Addiction’. Deze applicatie geeft in een overzicht weer hoe vaak je in de weer bent met je telefoon. Hoeveel keer je hem op een dag ontgrendelt, hoeveel minuten je aan je smartphone besteedt en welke applicaties je het meeste gebruikt; je vindt het terug in deze app. Een week lang heb ik de app op mijn telefoon gebruikt en was best onder de indruk van de gegevens die er uit kwamen rollen.

Smartphone verslaafd?

Bij het eerste gebruik kun je jezelf doelen stellen; bijvoorbeeld hoeveel keer je het toestel maximaal wilt ontgrendelen op een dag en hoeveel tijd je er mee bezig mag zijn. Ook geef je aan wat de reden is waarom je minder met je telefoon bezig wilt zijn. Tevens kun je instellen dat je na een bepaald aantal minuten aaneengesloten een reminder krijgt om de telefoon weer eens weg te leggen. Je krijgt ook een melding te zien als je voorbij je ingestelde doel gaat. Je ziet ook in de statistieken terug welke applicaties je het meest hebt gebruikt en hoeveel minuten dit was.

Je kunt in Space bepaalde ‘Achievements’ verdienen, badges als je een bepaalde opdracht hebt voltooid, zoals het binnen de eigen gekozen tijd blijven van je doel of het doel een aantal dagen volhouden. De app kan je met verschillende tools uit de zogenoemde toolkit helpen je minder verslaafd te maken aan je telefoon. Je kunt notificaties bepaalde tijd blokkeren of het scherm kan automatisch gedimd worden zodra je buiten je tijd gaat.

Downloaden

Ook benieuwd naar hoe vaak je bezig bent met je smartphone? Dan kun je de Space app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

SPACE: Break phone addiction, stay focused
SPACE: Break phone addiction, stay focused
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel