Google Motion Stills 2.0: toffe GIF’jes maken met AR-stickers

Google heeft de eigen Motion Stills app voorzien van een update naar versie 2.0. Vanaf nu vind je in de app een vernieuwd design en er is een mogelijkheid toegevoegd om augmented reality-stickers te gebruiken.

Google Motion Stills 2.0

Google Motion Stills 2.0 is op enkele gebieden licht gewijzigd. We zien bijvoorbeeld dat de interface iets is veranderd waarbij het allemaal nog wat duidelijker moet werken. Het grootste nieuws van deze update zijn de AR-stickers, stickers met augmented reality.

Google Motion Stills 2.0

Deze stickers kun je ‘op’ je beeld of foto plakken. Op basis van de sensoren en gyroscoop in je telefoon beweegt echter de sticker mee, waardoor het net lijkt alsof de sticker onderdeel is van je foto. De techniek van Augmented Reality kennen we uit games als Pokémon Go. Je kunt het eindresultaat opslaan als video of GIF’je. Ook kun je de sticker uitvergroten door ’te pinchen’ met twee vingers op het scherm.

In Motion Stills is nu keuze uit zes stickers; denk aan een wereldbol, de kip en een robot. In de toekomst zal het aantal stickers uitgebreid worden, zo weet Google te melden. Veel Android-toestellen bieden ondersteuning voor de AR-stickers. Je kunt de app downloaden uit de Play Store via onderstaande button.

Bewegende foto's
Bewegende foto's
Ontwikkelaar: Research at Google
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel