PeakLens: ontdek de bergen en bergtoppen met handige app

De app PeakLens laat je de bergtoppen met je eigen smartphone ontdekken. Hiervoor maakt de applicatie gebruik van augmented reality. Welke bergtop zien we daar? Is het de Himalaya, Alpen of gewoon de Vaalserberg?

PeakLens app

Wanneer je op vakantie bent kun je in een groot aantal landen bergen zien. Soms is het dan erg interessant om te zien welke bergen er voor je liggen. Met de applicatie PeakLens kun je dit inzichtelijk maken. De app maakt gebruik van augmented reality en je camera. Je richt vervolgens je smartphone op de bergtoppen en indien beschikbaar zie je de naam van de berg, samen met de hoogte op je scherm verschijnen.

In de PeakLens app is het ook mogelijk om vooraf gebieden al te downloaden voor offline gebruik. Daarbij is de applicatie ook nog eens heel compleet; volgens de ontwikkelaar kun je meer dan 200.000 bergtoppen identificeren met de applicatie. Of je nu in de Rocky Mountains zit, de Alpen, het Andes gebergte of in Noorwegen. Wij hebben de applicatie in Noorwegen en Zweden getest en daar had PeakLens van het grootste gedeelte wel informatie te melden.

PeakLens app

Heb je een berg gescand, dan kan je met een druk een screenshot maken binnen de app. Handig, als je later nog eens terug wilt kijken welke bergen je nou voor je zag. Houd er wel rekening mee dat de applicatie meer van de accu vraagt dan andere apps.

PeakLens app

Downloaden

Je kunt de PeakLens app gratis en zonder advertenties downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

PeakLens
PeakLens
Ontwikkelaar: PeakLens
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel