Ongemerkt screenshots maken in Instagram verleden tijd: gebruikers krijgen melding

Eerder doken aanwijzingen op dat Instagram een melding zou tonen als er een screenshot gemaakt wordt van een verhaal. Nu wordt de schermafbeelding-melding naar iedereen uitgerold. Stiekem een screenshot maken kan dus niet meer.

Instagram: screenshot maken

Het maken van een screenshot is ideaal, en waarschijnlijk doe je het ook wel eens van een Instagram verhaal. Na 24 uur worden Instagram Stories automatisch verwijderd, tenzij ze worden uitgelicht in het profiel. Even een screenshot maken voor later kan dan best handig zijn, maar daar komt nu verandering in.

Instagram Schermafbeelding

Maak je een screenshot van het verhaal van iemand anders in Instagram Stories kom je hier de eerste keer goed mee weg. Je krijgt dan de melding met de tekst ‘De volgende keer dat je een schermafbeelding maakt, kan de persoon die het verhaal heeft geplaatst dit zien.‘ Het maakt bij ‘de volgende keer’ niet uit of dit bij hetzelfde profiel is of bij een ander persoon.

Instagram Screenshot melding

Benieuwd of iemand een screenshot heeft gemaakt van je verhaal? Open dan je eigen verhaal en open de statistieken. Achter de naam van degene die een schermafbeelding heeft gemaakt, komt vervolgens een icoontje te staan zoals in bovenstaande foto.

De feature wordt zoals gezegd vanaf nu uitgerold voor alle gebruikers. Volg je DroidApp op Instagram al?

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar: Instagram
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel