Instagram introduceert tekst-Stories en komt met videobellen en berichten inplannen

Er worden nieuwe functies voorbereid voor de Instagram app. We snappen wel vaker bepaalde keuzes in apps niet, maar dit is wel een hele opmerkelijke. Het zal mogelijk worden om te videobellen met Instagram. Daarnaast wordt ook het inplannen van berichten binnenkort mogelijk. Nu al is de tekst-functie in Stories te gebruiken.

Nieuwe functies voor Instagram

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd; het versturen van tekst als verhaal. In het Stories gedeelte kun je vanaf nu het tabblad ’tekst’ vinden waarbij je direct tekst kunt plaatsen. Net als andere content in je verhaal blijven deze 24 uur staan. Je kunt kiezen uit verschillende tekststijlen, lettertypes en achtergronden en meer. De functie wordt vanaf nu uitgerold via een server-side update.

Oorspronkelijk werd Instagram uitgebracht als foto-app. Het was destijds opmerkelijk te noemen dat het uitwisselen van berichten, ofwel chatten, mogelijk werd. Echter gaat ontwikkelaar Facebook nog een stapje verder. In de code van de app zijn aanwijzingen gevonden voor een functie die je via Instagram laat videobellen. Het is niet bekend wanneer en of de functie definitief doorgevoerd wordt.

Instagram videobellen

Daarnaast is bekend geworden dat het mogelijk gemaakt zal worden om berichten in te plannen. Het opslaan van een foto als concept is al wel langer mogelijk, maar een specifieke tijd er aan koppelen niet. Bedrijven zullen als eerst toegang krijgen tot de vernieuwde API, maar het inplannen van advertenties is nog niet mogelijk. Volgens Instagram kunnen gebruikers de optie vanaf begin 2019 verwachten. Nog even geduld dus.

Volg DroidApp op Instagram! Klik hier.

Instagram
Instagram
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel