Google Reply app uitgebracht: snel antwoorden op je chat-apps (+ APK)

Google kwam vorige week in het nieuws met een nieuwe app; de Google Reply app. Met deze nieuwe applicatie kun je snel reageren op berichten die binnenkomen rollen in je favoriete chat-app. Wil je snel bijvoorbeeld reageren op je WhatsApp-chat, of automatisch laten weten dat je in de auto zit; dan kun je nu de app gebruiken.

Google Reply app nu beschikbaar

Google Reply is uitgebracht voor Android, nadat vorige week de eerste berichten naar buiten kwamen. De nieuwe applicatie is officieel alleen beschikbaar voor de testers, maar dankzij het verschijnen van de APK kan iedereen aan de slag met de app. Bij het starten van de app log je in met je Google-account. Je wordt vervolgens door een aantal stappen geleid die je informatie geven over de app.

Door gebruik te maken van de locatie van je toestel kan nog meer uit de Google Reply app gehaald worden. Je kunt je thuis- en werkadres instellen en als je dan een bericht binnenkrijgt met de vraag hoe laat je thuis bent, direct snel reageren; op basis van vervoersmiddel. Tevens kan een automatisch antwoord gestuurd worden als je in de auto, trein of op de fiets zit.

Reply maakt gebruik van een slim algoritme die passende antwoorden voorschotelt op basis van het bericht dat de ander stuurt. Op dit moment kan de app overweg met Facebook Messenger, WhatsApp, Twitter, Google Hangouts, Skype en Slack. Dit wordt als het goed is in de toekomst uitgebreid met Google Allo, Facebook, Instagram, Telegram, BBM (BlackBerry Messenger), Signal, WeChat en Kakao.

Je hoeft niet bang te zijn voor dubbele notificaties. Google neemt met Reply deze taak over en mocht je toch zelf direct willen reageren, kun je naast de slimme antwoorden ook kiezen om een bericht te typen. Ook kan de applicatie gebruikmaken van je agenda-app zodat hier ook slimme antwoorden op voorbereid kunnen worden. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent, is het automatisch beantwoorden op deze manier ideaal. Bij automatisch reacties wordt een robot-emoji toegevoegd, zodat voor de ander duidelijk wordt dat het hier niet om een eigen getypte tekst gaat.

Google Reply is nog niet beschikbaar in de Google Play Store. Wel kun je direct aan de slag met de (officiële APK) die je kunt downloaden via deze link.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel