Google Foto’s: aanwijzingen voor Favorieten en meer nieuwe functies

Google treft voorbereidingen voor nieuwe functies in de app van Google Foto’s. In Google Foto’s 3.14 zijn verschillende aanwijzingen gevonden voor de nieuwe features, waaronder de toevoeging van de mogelijkheid om afbeeldingen en video’s als favoriet te markeren.

Google Foto’s 3.14 aanwijzingen

Er zijn in de code van Google Foto’s 3.14 verschillende aanwijzingen gevonden die duiden op nieuwe functies voor de foto-app van Google. In de Android-app zal het binnenkort mogelijk gemaakt worden om mediabestanden te markeren als favoriet. Hierdoor kun je bepaalde foto’s en video’s sneller terugvinden en hoef je niet alle albums weer door te spitten.

Google Foto's

Daarbij komen er meer opties beschikbaar; foto’s van je huisdieren kunnen al herkend worden, maar in het overzicht kunnen die binnenkort verborgen worden. Ook komen er meer bedieningselementen (schuifjes) beschikbaar voor het aanpassen van de vervaging in de bewerkings-modus.

Het zal ook makkelijker worden om foto’s te delen met iemand anders. Daarbij wordt specifiek gedoeld op foto’s die zijn geüpload naar Drive gedeeld kunnen worden met een partner-account. Het is al wel langer mogelijk om foto’s via Google Foto’s te delen en anderen ook te laten bijdragen aan je album.

Tot slot zal Google Foto’s niet langer meer versies ouder dan Android 4.1 Jelly Bean ondersteunen. Voor het draaien van Google Foto’s is dan minimaal Android 4.4 KitKat nodig. Er bestaat een kans dat de applicatie nog wel werkt op de oudere versies, maar dat er geen nieuwe updates meer verschijnen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe functies toegevoegd worden aan de app.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel