Google Foto’s update brengt gedeelde bibliotheken en deel suggesties

Google begint deze week met het uitrollen van een aantal nieuwe functies in Google Foto’s. Deze werden tijdens afgelopen Google I/O aangekondigd en nu kun jij aan de slag met gedeelde foto bibliotheken en deel suggesties in de Google Foto’s app.

Deel al je foto’s

Google ontwikkelde de functies omdat volgens het bedrijf nog wel eens vergeten wordt om foto’s te delen na een evenement. De mooiste foto’s blijven vaak privé en als het aan Google ligt komt daar nu verandering in. Bijvoorbeeld met de deel suggesties, in het deel tabblad kun je al je activiteit zien die betrekking hebben op wat je gedeeld hebt.

Google Foto's deel suggesties

Het tabblad geeft ook suggesties van foto’s die je zou kunnen delen, hierbij wordt middels machine learning gekeken of de foto’s op een evenement waren. Waren er vrienden en familie aanwezig en gebruiken zij Google Foto’s dan krijgen zij een herinnering om foto’s toe te voegen aan een gedeelde bibliotheek. Iedere keer dat een nieuwe foto is toegevoegd ontvangen alle leden van de bibliotheek een notificatie.

Google Foto's deel je bibliotheek

Je kunt er ook voor kiezen om alle foto’s die je maakt te delen, bijvoorbeeld met je partner. In het menu tik je op ‘deel je bibliotheek’ en vervolgens vul je een e-mailadres in van de persoon met wie je alles wilt delen. De ontvanger kan vervolgens kiezen welke foto’s hij of zij wenst te ontvangen. Deze twee nieuwe functies zijn beschikbaar in zowel web als Android en iPhone.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel