Google Foto’s verzamelt voortaan foto’s van je hond of kat in app

Het zoeken naar foto’s van je huisdier wordt met een update voor de Google Foto’s app nog makkelijker gemaakt. Vanaf nu start Google met het verspreiden van de nieuwe versie waarbij je sneller kunt zoeken naar foto’s van Tijger, Rakker, Max of Luna.

Huisdierenfoto’s in Google Foto’s

In de applicatie van Google Foto’s kun je vanaf nu sneller zoeken naar foto’s van je huisdier. Het was al mogelijk om in de zoekbalk te zoeken naar bijvoorbeeld ‘hond’ of ‘kat’, maar nu wordt een huisdier ook daadwerkelijk herkend. De functie is vergelijkbaar zoals we die voor mensen kennen. Heet je hond ‘Max’? Dan hoeft deze doorgaans maar 1x de naam toegevoegd te krijgen waarna het algoritme van Google aan de slag gaat om meer foto’s van Max te herkennen.

In een eerdere ontdekking in de code van Google Foto’s werden al de aanwijzingen gevonden. Nu is dus het moment dat de functie voor iedereen beschikbaar komt. De functie lijkt zich alleen te lenen voor honden en katten, dus niet voor je konijn of cavia. De update wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is.

De sectie is te herkennen aan de naam ‘mensen en dieren’. Echter is het niet helemaal duidelijk of de functie ook in Europa en in ons land beschikbaar komt. Dit heeft te maken met de privacy-regels waardoor ook gezichtsherkenning niet (goed) werkt. Mocht de functie wel beschikbaar zijn en je wilt deze niet, dan kun je deze uitschakelen bij instellingen > vergelijkbare gezichten groeperen.

Google Foto's
Google Foto's
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel