Dierendag: 7 apps voor je huisdier en dierenliefhebbers

Elk jaar is het op 4 oktober dierendag, zo ook vandaag. We hebben voor jou en je huisdier een overzicht gemaakt met zeven apps voor je huisdier en voor de dierenliefhebbers. Zowel informatieve applicaties staan hiertussen maar ook spelletjes voor je kat en nuttige apps voor je hond. We zetten ze allemaal op een rij.

Dieren apps

Huisdieren zijn er in alle soorten en maten; een kat, hond, cavia, konijn of parkiet; veel mensen hebben een huisdier. DroidApp heeft speciaal voor dierendag een overzicht met de beste Android-apps voor je huisdieren, maar ook voor jezelf en de dierenliefhebbers.

EHBO voor Kat en Hond

EHBO huisdier

Met de app EHBO voor Kat en Hond vind je veel tips wat je kan doen bij ongelukken. De applicatie kan je helpen om eerste hulp te verlenen in geval van nood bij hond en kat. Denk bijvoorbeeld aan een botbreuk, aanrijding, bijtwond of vergiftiging. Er zijn meer dan 100 verschillende onderwerpen. Wanneer de situatie ernstig is, vind je in de app direct de dichtstbijzijnde dierenartsen.

EHBO voor Kat en Hond
EHBO voor Kat en Hond
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Peterest

peterest

De app Peterest is het beste te vergelijken met Pinterest. Met de applicatie kan je foto’s uploaden van je huisdier. Met harten die je foto van anderen kunt krijgen kan je kans maken op de titel ‘huisdier van de dag’ of ‘huisdier van de week’. Ook kan je natuurlijk de honderdduizenden foto’s van andere dierenliefhebbers bekijken. Ook kan je anderen volgen en op foto’s reageren.

Tractive Photos
Tractive Photos
Ontwikkelaar: Tractive
Prijs: Gratis+

Cat Alone 2

Cat Alone 2

Cat Alone 2 is een game voor je kat. Je kunt kiezen uit een veer, spin, muis of iets anders wat over het scherm dwarrelt. De kat kan zich de komende tijd vermaken met jouw smartphone of tablet. In totaal kan je kiezen uit zes verschillende game-karakters die de aandacht van de kat moeten trekken.

CAT ALONE 2 - Cat Toy
CAT ALONE 2 - Cat Toy
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Ik zoek baas

Ik zoek baas

Je kan natuurlijk een huisdier aanschaffen bij de dierenwinkel of een fokker, maar in het asiel zitten ook genoeg dieren te wachten op een nieuw baasje. Vaak hoor je het vooroordeel dat daar de ‘afdankertjes’ zitten. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Met de ‘Ik zoek baas’ app van de Dierenbescherming vind je honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels en andere dieren die in verschillende asielen zitten. Ze zijn gedumpt, verwaarloosd of ze kunnen om een andere reden niet meer bij hun baasje blijven.

Ik zoek baas
Ik zoek baas
Ontwikkelaar: Bitfactory B.V
Prijs: Gratis

MapMyDogWalk

MapMyDogWalk

MapMyDogWalk is een applicatie voor hondenbezitters. Met de applicatie kan je bijhouden hoelang je hondenwandeling duurt, maar ook de snelheid, de route, het tempo en de calorieën die hebt verbrand.

Tindog

Tindog

Over de app Tindog hebben we in juni al geschreven. De applicatie is eigenlijk een Tinder voor honden. Je kunt je eigen hond toevoegen aan de applicatie, waarmee je je hond kunt daten met andere honden. Je kan zien welke honden er in de buurt zijn en welke overeenkomen met jouw hond. Vind je de voorgestelde hond niet leuk, dan kan je het beest gewoon weg swipen.

Twindog
Twindog
Ontwikkelaar: Holidog
Prijs: Gratis

Huisdier Vakantie App

Huisdier Vakantie App

De Huisdier Vakantie App is een installatie waard als je op vakantie gaat en je hebt een huisdier. Als je huisdier mee op vakantie gaat, moet je op een aantal dingen goed voorbereiden. Je vind in de app nuttige informatie, wettelijke regels en ook handige reistips voor de hond of kat. De vakantie checklist laat je alle stappen doorlopen maar ook als het huisdier thuis blijft geeft de app de nodige tips en informatie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel