Moederdag: 22 gratis apps voor moeders

Moederdag staat voor de deur. Moeders die op moederdag verrast worden met een nieuwe Android-smartphone willen natuurlijk ook alle leuke applicaties op hun toestel. DroidApp zet voor alle moeders (en stiekem ook voor de vaders) de leukste, gratis applicaties op een rijtje, zodat je je de komende tijd wel vermaakt met je smartphone.

wordfeud

Wordfeud

Wordfeud is ideaal voor momenten waarop je even niks te doen hebt. Wordfeud is een spel waarmee je met je vrienden (bijvoorbeeld Facebook-vrienden) woorden aan elkaar kan leggen, zoals je dat bij Scrabble ook doet. Wordfeud is gratis te downloaden uit de Play Store, en tegen betaling heb je geen storende advertenties in de game.

Download Wordfeud uit de Play Store

PasNL

PasNL

Met PasNL kan je alle klantenkaarten en pasjes die je hebt, opslaan in een applicatie. Door de barcode op de pas te fotograferen in de applicatie, laat je niet langer je klantenkaart zien aan de kassa, maar laat je gewoon je telefoon scannen. De applicatie omvat diverse ketens waaronder ANWB, Esso, Albert Heijn, Karwei, DA, Douglas, IKEA, V&D en Kruidvat.

Download PasNL uit de Play Store

uShop Nederland

uShop Nederland

Met uShop Nederland heb je alle bekende Nederlandse (web-)winkels binnen handbereik. De applicatie heeft tal van snelkoppelingen in het menu staan, waarmee snel naar de website van de desbetreffende winkel genavigeerd kan worden. In de applicatie kan vervolgens online gewinkeld worden, of gewoon het assortiment van een winkel bekeken worden. Naast de Nederlandse versie van uShop is uShop ook beschikbaar voor onder andere Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Download uShop Nederland uit de Play Store

recept van de dag 24 kitchen

Recept van de dag, 24Kitchen

Kookzender 24Kitchen geeft je in deze applicatie dagelijks inspiratie voor het avondeten. Elke middag geeft de applicatie een nieuw recept voor een gezonde maaltijd. Elk gerecht is voorzien van de bereidingswijze en een video met uitleg. Heb je een recept gemist? Geen probleem, want de applicatie laat je de gerechten tot een week terug zien.

Download Recept van de dag, 24Kitchen uit de Play Store

Smulweb

Smulweb

Met de applicatie van Smulweb heb je toegang tot een grote database van meer dan 350.000 recepten en meer dan 15.000 restaurants. Recepten die je voor later wilt bewaren kan je opslaan in de ‘cloud’, zodat je er niet alleen op je smartphone bij kunt, maar ook via de tablet of computer. Recepten kunnen doorzocht worden op keuken, thema of gerecht. Recept gevonden die je wilt delen? Geen probleem, want je kan de recepten delen via Facebook, e-mail of Twitter.

Download Smulweb uit de Play Store

Greetz

Greetz

Verjaardag vergeten, of gewoon zomaar een ‘echt’ kaartje sturen kan met de app van Greetz. Desgewenst kan naast een kaart, ook direct een cadeau bijgevoegd worden om iemand echt te verrassen. Greetz geeft de mogelijkheid om ook een gemaakte foto te gebruiken in of op een kaart.

Download Greetz uit de Play Store

marktplaats

Marktplaats

Marktplaats ken je ongetwijfeld van de computer. Het verkopen of kopen van spullen kan nu ook via de Android-applicatie. Advertenties kunnen geplaatst worden met maximaal 8 foto’s en gedeeld worden met vrienden. Interessante advertenties kan je opslaan voor een later moment in je Marktplaats-account.

Download Marktplaats uit de Play Store

Appie Albert Heijn

Appie van Albert Heijn

Appie is de applicatie van supermarktketen Albert Heijn. Met Appie kan je een boodschappenlijstje maken, en niet zomaar eentje. Appie kan barcodes herkennen van producten (uit het assortiment van AH) en deze makkelijk toevoegen aan je boodschappenlijstje. Het boodschappenlijstje kan je tijdens het doen van de boodschappen gebruiken in de winkel, en gelijk boodschappen afstrepen. Verder kan je eerder gedane aankopen terugkijken, en het assortiment van de supermarktketen doorzoeken. De applicatie laat verder de bonusaanbiedingen van de week zien en kan je boodschappenlijstje sorteren op looproute, per winkel. De applicatie heeft ook een rijke database aan recepten, zodat je altijd wat nieuws op tafel kan zetten.

Download Appie uit de Play Store

spotta

Spotta

In de app van Spotta heb je altijd de actuele reclamefolders in je handpalm. Uit een reclamefolder kan je een bepaalde aanbieding ‘knippen’ en toevoegen aan je boodschappenlijst. Spotta biedt de mogelijkheid om reclamefolders aan favorieten toe te voegen of te delen met je vrienden, zodat je misschien een keer dagje samen kan shoppen. De zoekfunctie in de applicatie maakt het mogelijk om te zoeken op zowel product als naam van de winkel.

Download Spotta uit de Play Store

PostNL MijnPakket

MijnPakket

De hele dag wachten totdat je pakketje wordt bezorgd is niet meer nodig met de applicatie MijnPakket van PostNL. Je kan precies zien in welk tijdvak je pakketje wordt bezorgd. Mocht je de aflevering gemist hebben, dan kan je gelijk voor een andere dag instellen dat het bij de buren afgeleverd wordt, of bij een postkantoor in de buurt.

Download PostNL MijnPakket uit de Play Store

Tijdschrift.nl

Tijdschrift.nl

Tijdschriften biedt met de Android-applicatie de mogelijkheid om tijdschriften als Margriet, Libelle, Story, Flair en talloze andere namen aan te schaffen en te lezen op je smartphone. Tijdschriften die je gekocht hebt worden opgeslagen in de applicatie, zodat je ook wanneer je geen internetverbinding hebt, het tijdschrift kunt lezen.

Download Tijdschrift.nl uit de Play Store

Instagram Android

Instagram

Je foto’s op een leuke manier opfleuren met een filtertje of een blur, het kan allemaal met Instagram. Naast het plaatsen van je eigen foto’s, kan je ook de foto’s van vrienden en vreemden bekijken. Foto’s die je plaatst kunnen gelijk geüpload worden naar diensten als Facebook, Flickr, Twitter of gewoon met je vrienden.

Download Instagram uit de Play Store

GTST Quiz

GTST Quiz

Voor veel moeders is maandag tot en met vrijdag 20:00 uur vaste prik voor de soap Goeden Tijden, Slechte Tijden. Met GTST Quiz word je kennis op de proef gesteld met vragen over de soap. Je speelt de vragen met een tegenstander. Een tegenstander kan een vriend of vriendin zijn, of een willekeurige tegenstander. Met de applicatie kan elke maand een prijs gewonnen worden.

Download GTST Quiz uit de Play Store

NPO Uitzending gemist sbs6 rtl xl

Uitzending Gemist / RTL XL / SBS Gemist

Met deze applicaties kunnen gemiste tv-programma’s teruggekeken worden op de smartphone. Voor de publieke omroep als Nederland 1, 2 en 3 is er Uitzending Gemist / NPO. Voor RTL4, 5, 7 en 8 is er RTL XL en voor SBS6 is er SBS Gemist. De applicaties kunnen het best gebruikt worden via een WiFi-verbinding, en niet met je mobiele internetverbinding, vanwege het hoge dataverbruik door videostreams.

Download NPO Uitzending Gemist uit de Play Store
Download RTL XL uit de Play Store
Download SBS6 uit de Play Store

Dixan Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Met de Vlekkenwijzer van het merk Dixan kan je elke vlek bestrijden. De vlekkenwijzer geeft je oplossingen voor inktvlekken, wijnvlekken, bloedvlekken en andere vlekken.

Download Vlekkenwijzer uit de Play Store

PicsArt

PicsArt

Je foto’s helemaal naar je eigen hand zetten door ze te bewerken, een kleurtje te geven, of iets anders. De applicatie PicsArt maakt het daarnaast mogelijk om van je foto’s een collage te maken met meerdere foto’s. Verder kan je er leuke plaatjes op plakken zodat het een vrolijke boel wordt. Het toevoegen van een kader, tekst of tekening is eveneens mogelijk met PicsArt. PicsArt is een erg uitgebreide fotobewerker voor Android.

Download PicsArt uit de Play Store

Photo grid Collage maker

PhotoGrid

Met PhotoGrid kan je van je foto’s de gaafste collages maken. Met PhotoGrid kan je zelf de lay-out en het formaat van je collage bepalen. Emoticons, tekst, illustraties of andere dingetjes kunnen gemakkelijk toegevoegd worden aan de collage.

Download Photo Grid uit de Play Store

Hay Day Android review

Hay Day

Je tijd doden met een verslavende game; Hay Day. Je eigen boerderij openen en zelf dingen verbouwen en dieren verzorgen lijkt misschien wat kinderachtig, maar dat het dat zeker niet is, lees je terug in de review die we eerder hebben geschreven over Hay Day.

Download Hay Day uit de Play Store

Dagjeweg.nl

DagjeWeg

DagjeWeg.nl geeft je in de applicatie talloze ideeën om je nooit meer te vervelen. Een dagje weg, of juist een weekend weg, je vindt het met de applicatie van DagjeWeg. Ook bioscopen, natuurgebieden en inspiratie voor een kinderfeestje zijn in deze toepassing te vinden. Door het gebruik van de applicatie vind je activiteiten zowel dichtbij huis, als wat verder weg.

Download DagjeWeg uit de Play Store

GewoonLeuker

GewoonLeuker

Met GewoonLeuker vind je van alles wat. Blogberichten met tips over de dagelijkse dingetjes zoals accessoires, recepten, boeken, uitjes, en noem maar op. Tips kun je delen met je vrienden en je kan daarnaast meedoen aan winacties.

Download GewoonLeuker uit de Play Store

Pinterest

Pinterest

Voor het vinden van dingen voor inspiratie is Pinterest een ultiem hulpmiddel. Dingen om te knutselen, als inspiratie voor je nieuwe vakantiereis, alles kan je vinden op Pinterest. Afbeeldingen die je interessant vindt, kan je op je eigen ‘bord’ pinnen om te bewaren voor een later moment. Als je uit deze applicatie geen inspiratie meer weet te vinden, weten wij het ook niet meer.

Download Pinterest uit de Play Store


Muzei Android

Muzei

Met Muzei word je telefoon om het aantal uur weer als nieuw. Met Muzei wordt om de aantal uur de achtergrond op je telefoon vernieuwd. Muzei kan gebruik maken van foto’s uit de database van bijvoorbeeld Flickr, 500px, Facebook, Instagram of een van de andere diensten. Onlangs schreven we al een review over Muzei. Een aanrader! In de review lees je alles over hoe je meer bronnen toevoegt voor wallpapers.

Download Muzei uit de Play Store

Lees ook

Reageer op dit artikel