Officieel: Google Assistant komt dit jaar naar Nederland en België

Google Assistant is de slimme assistent van Google die bepaalde taken razendsnel kan uitvoeren middels spraakbesturing. De bruikbaarheid van Assistant laat in Nederland en België de wensen nog wel over, want met de Nederlandse taal kan het niet overweg. Dat gaat spoedig veranderen, zo bevestigt Google.

Google Assistant in Nederlandse taal

De Nederlandse taal komt eindelijk naar Google Assistant. Deze bevestiging is gedaan door Google zelf op een presentatie tijdens DNI Summit. Op een slide was te zien welke landen in 2018 allemaal toegang krijgen tot Assistant in hun eigen taal. Hieruit blijkt dat de dienst naar veel meer landen komt. Op dit moment is de slimme assistent van Google alleen beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans en Japans.

Google assistent route

Nog dit jaar wordt het aantal ondersteunde talen dus verder uitgebreid naar in ieder geval Nederlands. Uit de afbeelding kunnen we ook opmaken dat andere talen op de lijst staan om toegevoegd te worden; denk aan Turks, Zweeds, Noors, Portugees en Russisch. Al eerder liet een woordvoerder van Google Nederland weten binnenkort met de Nederlandse ondersteuning te komen. Philips sprak toen over de tweede helft van 2018.

Google Assistant talen 2018

We weten dus nog geen concrete datum, maar het zou zomaar kunnen dat Google tijdens de komende editie van Google I/O 2018 meer details bekend maakt over de slimme assistent.

Lees ook

Reageer op dit artikel