Google Translate voert grote verbeteringen door voor Nederlandse taal

Google heeft laten weten in dat ze een grote verbetering hebben doorgevoerd voor de Nederlandse taal in Google Translate. De verbetering geldt voor het vertalen van Nederlands naar Engels en andersom. Ook heeft Google voor een flink aantal andere (Europese) talen Translate verbeterd met Engels als doeltaal.

Google Translate spreekt beter Nederlands

Als je Google Translate weleens hebt gebruikt, dan weet je waarschijnlijk wel dat vertalingen niet altijd even goed zijn. Vanaf vandaag zullen de vertalingen van het Nederlands naar het Engels en andersom vele malen beter en begrijpelijker zijn, zo belooft Google. Als voorbeeld geeft Google in hun blogpost het volgende voorbeeld, waarbij het verschil tussen de oude versie van Translate en de nieuwe versie van Translate is te zien;

Engels

The next time you use Google Translate, you might notice that the translation is more accurate and easier to understand. That’s because the words and sentences you translate between English and Dutch are now using our cutting-edge “neural translation” technology!

Neural translation is a lot better than our old phrase-based system, because we translate whole sentences at a time, instead of pieces of a sentence. This makes for translations that are usually more accurate and sound closer to how people speak the language, especially when you translate a whole sentence.

You’ll get these new translations automatically in most places where Google Translate is available, zoals in the iOS and Android apps, at translate.google.nl, and through Google Search. It will soon also be available for automatic page translations in Chrome. Dutch joins a number of other languages that have now been upgraded to neural translation.

Google Translate Nederlands

Vertaling door de oude Google Translate

De volgende keer dat u gebruik maken van Google Translate, merk je dat de vertaling is nauwkeuriger en gemakkelijker te begrijpen. Dat komt omdat de woorden en zinnen vertaalt u tussen Engels en Nederlands zijn nu met behulp van onze cutting-edge “neurale vertaling” technologie!

Neurale vertaling is een stuk beter dan onze oude-zin-gebaseerd systeem, omdat we vertalen hele zinnen in een tijd, in plaats van stukken van een zin. Dit zorgt voor vertalingen die meestal nauwkeuriger en geluid dichter bij de manier waarop mensen spreken de taal, vooral wanneer je een hele zin te vertalen .

U zult deze nieuwe vertalingen automatisch in de meeste plaatsen waar Google Translate is beschikbaar, such as in de iOS en Android apps, op translate.google.nl, en via Google Search. Het zal binnenkort ook beschikbaar voor de automatische pagina vertalingen in Chrome. Nederlands voegt zich bij een aantal andere talen die nu zijn opgewaardeerd naar neurale vertaling.

Vertaling door de nieuwe Google Translate

De volgende keer dat u Google Translate gebruikt, kunt u merken dat de vertaling nauwkeuriger en makkelijker is om te begrijpen. Dat komt omdat de woorden en zinnen die u vertaalt tussen Engels en Nederlands, nu gebruik maken van onze cutting edge ‘neurale vertaling’ technologie!

Neurale vertaling is veel beter dan ons oude frase-gebaseerde systeem, omdat we hele zinnen tegelijk vertalen, in plaats van stukken van een zin. Dit zorgt voor vertalingen die meestal nauwkeuriger zijn en dichter bij hoe mensen de taal spreken, vooral als je een hele zin vertaalt .

U krijgt deze nieuwe vertalingen automatisch op de meeste plaatsen waar Google Translate beschikbaar is, zoals in de iOS- en Android-apps, op translate.google.nl en via Google Search. Het zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor automatische pagina vertalingen in Chrome. Nederlands sluit zich aan bij een aantal andere talen die nu zijn opgewaardeerd naar neurale vertaling.

Machine Learning

Volgens Google zijn de verbeteringen mogelijk door middel van Machine Learning. Dit houdt in dat computers van Google leren vertalen door heel veel menselijke vertalingen te bestuderen. Doordat deze computers steeds meer vertalingen leren, zal Translate ook steeds beter worden. De update zal in de loop van vandaag voor iedereen beschikbaar komen en werkt dus voor vertalingen van Nederlands naar Engels en van het Engels naar het Nederlands.

Google Translate
Google Translate
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel