‘Nederlandse taal wordt in 2018 toevoegd aan Google Assistant’

Google Assistant is voor een grote groep gebruikers een handige tool. Met de assistent kun je snel muziek afspelen, een zoekopdracht uitvoeren of een andere actie uit laten voeren, gewoon met je stem. Echter is de spraakassistent nog altijd niet in de Nederlandse taal beschikbaar, maar dit gaat vermoedelijk dit jaar nog veranderen.

Nederlandse taal in Google Assistant

De Nederlandse taal zou dit jaar ondersteund kunnen worden door Google Assistant. De informatie hierover is afkomstig van Philips. Een medewerker van het bedrijf gaf aan dat er dit jaar televisies verschijnen met ondersteuning voor de digitale assistent van Google. Op dit moment worden de talen Engels, Frans, Duits en Japans ondersteund. Opvallend is echter dat volgens Philips ‘in de loop van 2018’ Google de talen Nederlands en Italiaans toe zal voegen.

Google assistant Nederlands

Volgens productmanager Piotr Herod zou van Google vernomen hebben dat de Nederlandse taalondersteuning voor de tweede helft van dit jaar gepland zou staan. In een reactie aan Nu.nl geeft Rachid Finge, woordvoerder van Google Nederland, aan dat er inderdaad hard gewerkt wordt aan een Nederlandstalige Google Assistent. Echter kan er op dit moment geen releasedatum voor genoemd worden.

Wanneer de Nederlandse taal voor de Philips tv’s met Assistant-ondersteuning beschikbaar is, is het de verwachting dat dit ook zal zijn voor smartphones en andere slimme apparaten. Dit betekent dat je ook Google Home en andere apparaten kunt gebruiken in Nederland, met de Nederlandse taal.

Lees ook

Reageer op dit artikel