Google Assistant komt naar tablets en meer Android telefoons

Google gaat haar digitale assistent uitrollen naar meer smartphones en ook op tablets kun je binnenkort gebruik maken van de Google Assistant. De digitale assistent is al op een aantal telefoons, horloges en luidsprekers in meerdere talen beschikbaar.

Assistant naar meer apparaten

Google heeft bekend gemaakt dat ook tablets met Android 7.0 Nougat en Android 6.0 Marshmallow gebruik kunnen gaan maken van de Google Assistant. Ook smartphones met Android 5.0 Lollipop kunnen de assistent gaan gebruiken. De assistent kan bijvoorbeeld helpen met het instellen van herinneringen of producten toevoegen aan een boodschappenlijstje.

Google Allo

Eerder dit jaar werd de smartphone ondersteuning voor de Google Assistent al uitgebreid naar Android 6.0. Google wil een groter deel van de Android gebruikers bereiken met deze handige functie. Mogelijk trekt dit gebruikers ook over de streep om te upgraden naar een toestel met een recentere versie van Android.

De assistent voor tablets wordt in eerste instantie in de VS uitgerold naar gebruikers met de Engelse taal.  Op smartphones met Android 5.0 Lollipop kunnen onder andere gebruikers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië van de assistent gebruik maken in hun eigen taal. Google Assistant zit verwerkt in de app Google Allo.

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel