Google presenteert compactere slimme assistent: Google Home Mini

Google heeft vanavond een nieuwe slimme assistent gepresenteerd. Het gaat om de Google Home Mini die compacter is dan zijn grotere broer. Daarbij is ook de prijs van de Home Mini erg interessant.

Google Home Mini is aangekondigd

Zojuist heeft Google de Google Home Mini gepresenteerd. Net als de Google Home is ook de Mini een slimme assistent die je helpt bij het uitvoeren van verschillende taken. Denk bijvoorbeeld aan het starten van muziek, het maken van een boodschappenlijst of het opzoeken van een YouTube-video. Tevens kun je met een commando iemand bellen of een agenda-item toevoegen. De Google Home werd officieel niet uitgebracht in Nederland en België en ook de Nederlandse taal wordt en werd niet ondersteund op dit moment.

Google Home Mini

De eerste Google Home werd precies een jaar geleden aangekondigd door het bedrijf. Het apparaat is voorzien van de bekende vier LED-lichtjes die oplichten bij een spraakopdracht. Deze geven tevens aan of het apparaat ingeschakeld is, bezig is of verbonden is.

Google brengt de Google Home Mini uit in drie kleuren; rood, zilver en zwart. Volgens de ontwikkelaars is er veel aandacht besteed aan de kleurkeuze en vormgeving van het apparaat. De mogelijkheden zijn verder identiek aan die van de grote Google Home Mini.

Vanaf 19 oktober ligt het apparaat in de winkels voor 49 dollar in de Verenigde Staten. In Duitsland en Frankrijk komt de assistent wel in de winkel te liggen, maar Nederland en België komen niet in het lijstje voor.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel