Google Home officieel: uitgebreide assistent voelt zich overal thuis

Google heeft op het ‘Made by Google‘ evenement de Google Home gepresenteerd. Deze slimme assistent helpt je door het gehele huis met het uitvoeren van allerlei opdrachten. Zo kun je gemakkelijk je televisie bedienen of even snel wat informatie opzoeken.

Google Home officieel

Google Home, een slim apparaat voor in iedere huiskamer. Stel je vragen aan Google Home of geniet van muziek en entertainment. Het apparaat dient bijvoorbeeld als WiFi-speaker. Hiermee kun je muziek afspelen vanuit de cloud waarbij je de keuze hebt uit verschillende muziekdiensten. Geef Google Home de opdracht om een bepaald nummer bijvoorbeeld in de woonkamer af te laten spelen. Maar er is ook de mogelijkheid om een video van YouTube te tonen op je TV. Ook kun je slimme apparaten koppelen en deze beheren, zoals de Chromecast Ultra en Google WiFi.

Touch en stembediening

Google Home heeft een touchpanel. Hiermee is het mogelijk als Google Home muziek aan het afspelen is om dit te pauzeren of voice control in te schakelen. Maar voice control kun je gemakkelijker starten door ‘Ok Google’ te zeggen. Zoals ‘Ok Google play let me love you’, Google zal het nummer opzoeken en afspelen via de ingebouwde speaker. Deze speaker is zo gemaakt zodat de hoge maar ook lage tonen helder zijn. De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat je in de gehele kamer het voice control kunt starten.

Google Home

Met voice control kun je niet alleen zorgen dat er muziek wordt afgespeeld, maar je kunt ook vragen naar het weer, tips voor het koken, informatie opvragen maar ook tekst vertalen naar een bepaalde taal. Google Home leert je voorkeuren door bepaalde muziek of bepaalde muziek apps vaak te gebruiken. Het is zelfs mogelijk om muziek af te laten spelen waarvan je de titel vergeten bent.

Google Home

Voor Google Home kun je een groep speakers instellen, zodat wanneer je vraagt om muziek af te spelen, in een bepaalde kamer alleen de speakers de muziek afspelen. Verder werkt Google Home ook samen met je tv wanneer Chromecast hierop aangesloten zit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een YouTube video af laten spelen op je tv of foto’s te laten weergeven.

Google Home kleuren

 

Met Google Home kun je ook andere apparaten in huis bedienen zoals bijvoorbeeld het licht.
Het werkt samen met Nest, Samsung SmartThings, Philips en IFTTT. Voor muziek en film kun je denken aan diensten zoals YouTube, Spotify, Pandora, TuneIn en natuurlijk het Google Play platform. Wil je even geen assistent bij de hand dan kun je de microfoon in het apparaat uitschakelen door op de mute-knop te drukken.

Google Home zal 129 dollar gaan kosten en de eerste 6 maanden krijg je gratis toegang tot YouTube Red. Vanaf vandaag kun je Google Home pre-order plaatsen in de VS. Op 4 november zal Google Home beschikbaar zijn. Deze is verkrijgbaar in 6 kleuren onderverdeeld in 2 designs. De kleuren die horen onder Fabric zijn: Mango, Marine en Violet. En de metal kleuren zijn: Carbon, Snow en Copper. Het is nog niet duidelijk geworden of Google Home ook naar Nederland komt.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel