Chromecast Ultra officieel: ondersteuning voor 4K en HDR

Google heeft zojuist tijdens het evenement in San Francisco de nieuwe Chromecast Ultra aangekondigd. De nieuwe Chromecast ondersteunt onder andere 4K, wat op steeds meer televisies terug te vinden is.

Chromecast Ultra

Tijdens het Google event van vandaag heeft Google de nieuwe Chromecast Ultra aangekondigd. Deze nieuwe Chromecast is 1,8 maal sneller dan de huidige Chromecast en ondersteunt 4K resolutie. Google heeft beloofd dat je tijdens streamen met de nieuwe Chromecast Ultra YouTube filmpjes, Netflix en Google Play Movies in 4K kan bekijken. Daarnaast ondersteund de Chromecast Ultra ook Dolby Vision.

Chromecast Ultra

Naast 4K UltraHD is er nog een nieuwigheidje te ontdekken op de Chromecast Ultra. In de stroomadapter is ook een aansluiting voor bekabeld internet opgenomen zodat je 4K-video’s zonder problemen op het grote scherm getoond worden.

Uiteraard is het nog steeds mogelijk om je andere apparaten te streamen, zoals je dat nu gewend bent. Ook zal de Chromecast Ultra kunnen communiceren met Google Home. De nieuwe Chromecast Ultra komt in november uit en zal 69 dollar gaan kosten. In de Google Store Nederland zien we hem inmiddels ook en zien we een prijs van 79 euro staan. Je kunt hiervoor jezelf op de wachtlijst plaatsen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel